Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › driver za Motorola SM56 AC-L modem???
- This topic has 14 odgovora, 6 glasova, and was last updated 20 years, 11 months ranije by
japan.
-
AutorČlanci
-
26. avgust 2005. u 6:20 am #6023
nikol
UčesnikNigde ne mogu da pronadjem driver za ovu vrstu modema, integrisanog na ploci, nije PCL, za bilo koju Linux distribuciju. ( ploca Intel 810 ) Ako neko moze da mi pomogne neka se javi.
26. avgust 2005. u 7:36 am #33508civan
UčesnikProbaj SmartLink drajvere ali ih rucno kompajliraj.
Ja imam poluintegrisani SM56 (ne pitajte sta to znaci 🙂 ) i on radi sve osim sto ne radi zvuk pri zvanju – zovem naslepo.26. avgust 2005. u 8:51 am #33509kmilos
UčesnikAko je čipset podržan, scanModem će ti predložiti koje sve drajvere da probaš:
5. septembar 2005. u 6:19 am #33510nikol
UčesnikMolim te, ako ti nije tesko objasni mi kako si kompajlirao i osposobio modem za rad. Ne bih te ovo pitala da nisam totalni pocetnik i tesko mogu da uradim nesto da ovaj moj se problem resi. Pronasla sam driver za smart link modeme i presnimila ga na hdd, ali ne znam sta dalje da radim. Ovaj drugi program koji prepoznaje modeme i nudi odredjena resenja mi nije pomogao. Jednostavno ne prepoznaje moj modem!?
5. septembar 2005. u 6:59 am #33511civan
UčesnikPre svega, moras da instalises kernel sources (izvorni kod) za tvoju verziju kernela
Kad to izvedes, otpakuj slmodem drajvere u neki direktorijum i u njemu otlucaj
$ make
($ je odzivnik terminala)
Ako ne prijavi nikakvu gresku nastavi dalje:
$ su
Password: ovde unesi lozinku za root korisnika
(odzivnik bi treblao da postane #)
# insmod drivers/slamr.ko
# ./modem/slmodemd
On ce ti ispisati na kom mestu u /dev/* sistemu je nakacio modem i taj podatak unesi u kppp.Ako ti ispise neku poruku o gresci prosledi je ovde na forum…
Pozdrav5. septembar 2005. u 4:38 pm #33512popac
UčesnikE toliki sam tutorial pisao o Smart Link modemima, na dve A4 strane i ti imaš obraza da pitaš kako da instaliraš Smart Link. Pretraži forum!!!
6. septembar 2005. u 3:06 pm #335136. septembar 2005. u 4:02 pm #33514civan
UčesnikE toliki sam tutorial pisao o Smart Link modemima, na dve A4 strane i ti imaš obraza da pitaš kako da instaliraš Smart Link. Pretraži forum!!!
Sto joj ne dade link? Kakvi ste to kavaljeri? 🙂
12. septembar 2005. u 6:48 am #33515nikol
UčesnikHtela bih da se zahvalim svima na pruzenoj pomoci. Moj modem je proradio!!!
12. septembar 2005. u 10:33 am #33516civan
UčesnikHtela bih da se zahvalim svima na pruzenoj pomoci. Moj modem je proradio!!!
Jel lep osecaj da ti pored posta pise “OS: Linux”? 🙂
Pozdrav! -
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.