Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Dosemu
- This topic has 7 одговора, 5 гласова, and was last updated 19 years, 8 months раније by popac.
-
АуторЧланци
-
2. мај 2005. у 9:22 pm #5282popacУчесник
Uspeo sam da podesim Epson LX 300 štampač na desemu i sve radi kako treba
Kako da podesim srpska slova u njemu. Svuda neke kuke i motike iy clliper aplikacije.
Kada hoću da pokrenem neki program jednom komandom, tipa
dosemu -E “c:\neki\direktorijum\program.exe”
Ovo kao radi, pokrene nekeko program, ali program e radi normlno.2. мај 2005. у 9:27 pm #27930MiklaУчесникDa li si probao to isto i sa DOSBox-om? Interesuje me posto sam i ja imao skoro slican slucaj
3. мај 2005. у 11:42 am #27931AleksandardУчесникPa potpuno isto kao i kad podesavas u dos-u.
U autoexec.bat unesi codpage ili modpage nisam siguran sa
odgovarajucim formatom za nasa slova3. мај 2005. у 6:31 pm #27932popacУчесникE još da se ja razumem u M$-DOS pa bi bilo nešto. Al tu je moj kum.
Kumeeee? 🙄 🙄
4. мај 2005. у 12:55 pm #27933brankostУчесникMolim, malo moje od 2 metra 😉
Omatorilo se, pa se i zaboravilo ali naci cemo mi to negde na 5.25.Salu na stranu, da li je neko uspeo da pokrene app sa ili slicno?
A i ako je pri ruci autoexec.bat config.sys sa menijem, da ne kopam po djubr…4. мај 2005. у 2:42 pm #27934master037УчесникKoristi xdosemu umesto dosemu sto se tice grafike… mislim da ce onda da prikazuje slova kako treba
Ako ne onda moras da se zezas sa codepage-om i sl. ali tu ti vec treba DO$ majstor.a sto se tice pokretanja fajlova iz emulatora imas dve mogucnosti:
napravis skriptu imeskripte.sh i sa nekim editorom texta otkucas sledeci red i sacuvas fajl:xdosemu -input doskomandazapromenudirailipokretanjeprograma
mada u ovom slucaju moras da lupis enter kako bi startovao program, jer ovim samo definises da program umesto tebe kucka po terminalu
drugi nacin:
u homekorisnickoimedosemufreedosautoexec.bat
na kraju dodas sta hoces i kako hoces da se program pokrene npr:
cd nekidirektorijumsaigricomprogramomislicno
imeprograma.exei to je to cim otkucas u terminalu “xdosemu” on ti startuje program imeprograma.exe
4. мај 2005. у 7:51 pm #27935brankostУчесникNisam bio dovoljno precizan.
Zelim da na desktop-u (KDE, fluxbox,etc) napravim shortcut-ove ka raznim dos app. (akin .pif M$)
A /usr/local/bin/xdosemu je symlink ka dosemu scripti koja pokrece dosemu.bin.
Nazalost, kobasica nije upotrebljiva jer doticna clipper app ne postavlja path za sebe, tako da ne nalazi .dbf i index fajlove, a kako preneti cd putanjadoapp|app.exe?
Moracu da prekopam po secanju|5.25disketama za menije iz autoexeca i configa 🙁
Uostalom, kada zavrsimo, Mishi (popac) dajem zadatak za jedan detaljan post ili clanak u Gnuzili – “Muke po DOS-u”.Kumceeeeeee!!!!
P.S. Kako pokrenuti Pexim-ov FS client?
Hint: Ko’ razume, shvatice. 🙂5. мај 2005. у 4:42 pm #27936popacУчесник🙂 No comment…
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.