Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Предлози и питања › Doom za moderatora PCLOS foruma
- This topic has 75 одговора, 20 гласова, and was last updated 18 years, 12 months раније by
foxbunny.
-
АуторЧланци
-
12. септембар 2007. у 10:26 pm #61513
foxbunny
Учесник@LYb
Da se razumemo. Ja dobro shvatam tvoj i slične argumente. Nisam ih uopšte izbacio iz glave. Ali, kao što i sam kažeš, PCLOS forum nije trebalo ni da postoji (slažem se) i kao takav je idalan poligon.Jedan od glavnih razloga što se zalažem za Dooma, nije zato što je to Doom, nego zato što smatram da treba dati šansu i takvim članovima (ne mislim bezobraznim, nego, novim članovima sa manje iskustva i više entuzijazma). Sad, stoji da je izbor Dooma malo zajebaniji nego samo “za” ili “protiv”, ali opet, nije ni katastrofa da bude mod još samo jednom.
@jedanBranko
Zadatak moderatora pre svega nije da piše i odgovara na postove. Ja ponekad pratim postove u svom odeljku bez ikakve intervencije po par nedelja (mada nije to ni baš najaktivniji deo foruma, moram priznati), i ne smatram da je to loše. Ponekad je zgodno da mod malo pogura diskusiju ako postane glupa ili neplodna, ali na Linuxo ni to ne mora uvek — štaviše, veoma retko.“Patiti od autoriteta” znači pridavati preveliki značaj ulogama koje predstavljaju nešto što veliki broj ljudi generalno smatra, potpuno iracionalno, višim činom koji kontroliše fukcionisanje onih sa nižim činom. To ne znači želeti autoritet, to znači, iracionalno pretvarati nešto u autoritet. Dakle, to se podjednako odnosi na sve ljude koji misle da su modovi nešto više od drguih članova, uključujući tu i tebe i Dooma.
To je (što se mene tiče) potpuno pogrešan način poimanja stvari, na žalost direktno na snazi na mnogim forumima. Mod samo ima konkretan zadatak na forumu, i konkretne obaveze, i nikakav čin o kome vredi pričati. Već sam rekao, od Dooma, i svakog drugog novog moderatora, očekuje se da primi k znanju i primeni ovakav način razmišljanja. Dakle, čak i *ako* Doom bude postavljen da moderiše taj odeljak, on će morati da se pomiri sa činjenicom da neće nositi nikakav bedž niti majicu na kojoj piše “SECURITY”, neće mu biti izdat službeni pištolj, i neće moći da neometano sprečava forumaše u njihovim redovnim aktivnostima.
12. септембар 2007. у 11:19 pm #61514mtm76
УчесникDečko, tebi izgleda treba crtati da ljudi neće da bezobrazna klinac bude nad njima. Dovoljno je što se tu šef, žena, djeca… >:D Svo ovo što radiš je šuplja priča, na koju ja uvijek naletim na ovom forumu. Nekada davno su bili modemi, pa TV kartice, pa časopis… evo sada vidim moderatori. Pa dokle više? Jedino što se može postići da se i tebi preispita status moderatora, pošto ovo ti sigurno nije u opisu radnog mjesta. Što ti to treba?
12. септембар 2007. у 11:44 pm #61515miodragz
Учесникfox sta ti to treba Doom je bio na zalost zasrao i to je cela prica.Decko ne shvata kako funcionise ovaj forum a i premlad je da bude moderator ljudima od preko 30 i nesto pogotovo kad se upustimo u flame topike on bi ih shvatio kao tucu dok ih mi shvatamo kao raspravku :). Jel tako Lyb ^-^
U jbt od juce 32 a to mu dodje 2*14+412. септембар 2007. у 11:56 pm #61516mtm76
УчесникKah, kah… da dodam još jednu pa da begam. Veliki ljudi uvijek budu odabrani, i nikad sami sebe ne naturaju. Status moderatora sigurno nije bitan kao nekakva istorijska ličnost, ali je simboličan način da se zaslužnim članovima oda priznanje. Ja lično bi predložio da član milosk dobije status moderatora, da jovir dobije taj isti status (napraviti sekciju audio/video)… i ima sigurna još podosta starih članova koji imaju nekakvu zaslugu i što je najvažnije znanje. Nisam baš aktivan u zadnje vrijeme na ovom forumu, pa ne zna da li pomenuti posjećuju više ovo mjesto. Status moderatora bi sigurno bio način da se takvi zadrže.
13. септембар 2007. у 12:14 am #61517kosmi
УчесникGlasam protiv fox-a za moderatora. Pusti da stvari idu svojim tokom, a ako tok skrene, odradi evakuaciju. ???
13. септембар 2007. у 12:37 am #61518 -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.