Почетак › Форуми › Линукс › Линукс литература › Domaći tutorial za izradu grafike u GIMP-u
- This topic has 24 одговора, 11 гласова, and was last updated 20 years, 11 months раније by
popac.
-
АуторЧланци
-
15. август 2005. у 12:38 am #32456
LYb
УчесникMa, ja sam lepo rekao da podrzavam bilo kakvu pametnu inicijativu, pljuvanje Gimp-a sam provukao onako usput, da ne budem nedosledan.
Kako to da niko nije primetio ono “da sam protiv lokalizacija”? Doduse, znam ja da to _mora_ tako, ali ja ni na mobilnom ne umem da se snadjem ako je meni na sprskom 🙂
Nista… sve u svemu, svaka cast i samo napred.
15. август 2005. у 3:15 pm #32457civan
УчесникPopac može pitanje. Kada stavim manji font u Gimpu, recimo 8px
Moja preporuka je da ako mozes, koristis inkscape za tekst pa onda svg->png->gimp. Inkscape ima mnogo bolji text engine nego Gimp.)
15. август 2005. у 3:50 pm #32458jboban
УчесникKako to da niko nije primetio ono “da sam protiv lokalizacija”?
Ja sam primetio i takodje sam protiv lokalizacija, ali sam na uslovnoj pa se ne eksponiram kad ne moram 8)
15. август 2005. у 4:14 pm #32459popac
УчесникEj polakote nisam ni ja za bilo kakvu lokalizaciju. Ustvari mi je u intexu u početku pisalo da ću se služiti engleskom verzijom Gimpa i terminima, ali sam to skinuo… naravn služim se engleskim rečima i terminima i dalje u tekstovima ali…
Ovo nema veze sa lokalizacijom već samo sa uvođenjem što više naših ljudi u vode GNU-a.
Šta bi sa tom lekturom, ako si voljan javi mi na da se dogovorimo
gpopac [AT] gmail [dot] com15. август 2005. у 4:59 pm #32460popeye
Главни мајсторAl’ ste se zadihali. 😆 Aj’ sad evo jedan glas za lokalizaciju. Bre. 😛
16. август 2005. у 9:08 am #32461svarog
УчесникKako to da niko nije primetio ono “da sam protiv lokalizacija”?
Neshvatljivo mi je kako neko može biti protiv izbora.
Niko tebe neće terati da koristiš srpski jezik…16. август 2005. у 5:39 pm #32462burga
УчесникPoslao sam ti mail na danu adresu, ali evo za svaki slucaj jos jedan odgovor: posalji mi html na [email protected] i slacu ti sredjene html-ove kako koji zavrsim. A posle mi mozes slati i ti kako koji zavrsis.
Samo mi reci dve stvari – cirilica ili latinica i engleski ili odgovarajuci srpski termini?
@lokalizacija
Moram da primetim da u vreme kad sam poceo da programiram, pre nekih 12 godina, stvari su se nazivale pravim imenima – npr. direktorijum i datoteka, a ne folder i fajl. To je imalo svoje prednosti – bilo je jasno sta je datoteka a sta programoteka, koja se razlikovala od izvrsnog programa. Negde u medjuvremenu se to izgubilo, ali ja stvarno ne bih voleo da mi deca pisu “kosa thin – uspravna boldovana”.
16. август 2005. у 5:44 pm #32463LYb
УчесникPa ‘teka’ je samo nesrecan prevod termina fajl… oduvek si imao data file, program file… sto se mene tice, direktorijum je oduvek bio direktorijum. Koliko se secam, ‘fascikle’ je izmislio Bili, mada je i on na MS-DOS-u imao direktorijume.
16. август 2005. у 6:14 pm #32464jovir
Учесник’fascikle’ je izmislio Bili, mada je i on na MS-DOS-u imao direktorijume.
Ponekad težnja za originalnošću ispadne smešna, prešli sa konzole u prozore i više nije direktorijum već fascikla… 😆 😆 😆
Btw, ne pamtim kada sam zadnji put koristio Bilovu nedonoščad…17. август 2005. у 3:09 pm #32465popac
УчесникE ajde mante se rasprave lokalizacija biti il nebiti da se vratimo na temu.
Juče sam ti poslao mejl i na moje veliko zaprepašćenje mi se danas vratio, pokušao sam ponovo i opet isto. Voleo bih ili samo latinicu, ili i latinicu i ćirilicu, a da latinica bude default. Voleo bih da ne prevodim na srpski reči Layer, Brush ili da stoji o srpski i engleski prevod. Takođe reči iz nekih prozora za podešavanje (npr, Curent:, Amount of USM…) bi da ostanu na engl ili… Ostalo može na srpski (folder, fajl itd..)
Evo ti stvari za lekturu, nisam imao izbora nego da ti ih okačim ovako:
http://gimp.drugitalas.org/zalekturu.tar.bz2 -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.