Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › DMA problem!!!
- This topic has 10 одговора, 4 гласа, and was last updated 21 years, 11 months раније by
IgorPetrovic.
-
АуторЧланци
-
22. август 2004. у 12:09 pm #4127
BaneZ
УчесникDa li neko moze da me posavetuje kako da ukljucim DMA u Slackware-u 10. Ne znam da li ga on automatski ukljucuje, ali problem se javlja kada sa K3B rezem audio CD na brzini 16x (pri ovoju brzini nisam imao problem u SuSE (sa ukljucenim DMA) i Windowsom). Ako moze direktan savet gde, i sta treba upisati jos bolje. Potrebno mi je da aktiviram DMA za hdd (DMA 5), za DVD-ROM (DMA 4) i za DVD-RW (DMA 2). Hvala!!!!
22. август 2004. у 5:09 pm #20916IgorPetrovic
УчесникDMA bi trebalo da je vec ukljucen, a to proveravas komandom hdparm -d /dev/uredjaj [hda/hdb/hdc/hdd]. Ako kojim slucajem nije ukljucen [using_dma = 0(off)], aktiviras ga komandom hdparm -d1 /dev/uredjaj. Da, moras da budes root, samo da napomenem.
———-
‘Let the metal flow’- Chuck Shuldiner22. август 2004. у 11:18 pm #20917BaneZ
УчесникPise da je ukljucen, tek mi sada nista nije jasno…. zasto opada buffer?
23. август 2004. у 1:42 am #20918Off-Topic
УчесникJeli problem sa DVD-RW ili uopste sa svim uredjajima, interesuje me zbog ovog mog cuda, jeli to kad rezes DVD ili CD, posto ovaj moj Pioneer na MDK9.1 slabo tj. (treba mu puno da bi poceo da pravi image sa mkisofs), a imam sve DMA na on, probaj nesto da narezes sa cdrecord -dev=x,x,x -v -speed=16 /* i vidi sta tu radi sa buffer-om, kod mene radi super, sem onog za pravljenje image-a, jedino sto nisam jos probao DVD (moracu da proucim onaj plugin ili update za cdrecord, kaze da smo placena verzija podrzava DVD-RW+)
23. август 2004. у 1:07 pm #20919BaneZ
УчесникPa to se desava samo kada rezem Audio CD na 16x, ovako ne. Probao sam DVD-R i na 2x je ok.
23. август 2004. у 2:29 pm #20920IgorPetrovic
УчесникCudna stvar. I to bas na 16x. I ja koristim Slack i k3b 0.11.14 i radi odlicno, bolje nego Nero Deformero. Da nije stvar u CD-ima? Probaj neke druge. Ne mogu da zamislim neki drugi problem. Jesi li podesio da ti podrazumevani program za audio diskove bude cdrdao?
———-
‘Let the metal flow’- Chuck Shuldiner24. август 2004. у 1:17 pm #20921BaneZ
УчесникDiskovi su Yuden i Verbatim, znaci kvalitetni su. Takodje zauzece procesora pri rezanju je oko 90-100%, sto je nedopustivo, a muziku rezem iz mp3 i ogg formata. Ajde samo ako te ne mrzi da mi objasnis to oko podesavanja cdrdao za audio CD-e (sta, gde, kako). Usput, kada rezem data CD na 24x, nema nikakvih problema, a takodje sam rezao i DVD na 4x bez problema. Hvala!!!
25. август 2004. у 4:35 am #20922unknown
УчесникDiskovi su Yuden i Verbatim, znaci kvalitetni su.
Verbatim se i nije bas nesto pokazao.
Ako ce da te utesi i meni se to dogadja na suse. Ali neznam koja je tacno verzija k3b-a. Ukljucen mi je dma samo za hard.25. август 2004. у 8:23 am #20923Off-Topic
УчесникKoji su rezaci u pitanju???
Dali se i vama desava da ako recimo fixira RW, ostavi brazdu ko JohnDear s petobraznim plugom.
Sinoc sam u zurbi zaboravio da mu stavim -nofix, a kad sam ga izvadio onakav rez do sad nigde nisam video.
I jos nesto postoji ji mogucnost za pipe-ovanje iz mkisofs ii dd u cdrecord, tj treba mi on-fly ???25. август 2004. у 10:31 pm #20924Анонимни
Гостcdrecord na slackware-u 10 ne radi bas najbolje. zasto ne znam, ali je ocigledno stvar u losoj verziji distribucije
-
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.