Почетак › Форуми › Линукс › Линукс умрежавање › Dlink DWL 510 ???
- This topic has 16 одговора, 6 гласова, and was last updated 21 years, 1 month раније by
daniel1988.
-
АуторЧланци
-
26. јун 2005. у 5:12 pm #25106
daniel1988
УчесникE to ne znam kako se radi. Probaj da ne experts exchange forum postavish pitanje, ljudi sa ovog foruma stvarno umeju da pomognu:
http://www.experts-exchange.com/allTopics.jsp?t=21#osgen
ili ovaj link bolje: (direktno na linux networking) http://www.experts-exchange.com/Networking/Linux_Networking/Stavi tamo thread i posle javi ovde shta su ti rekli ili mi poshalji link ka threadu na PM/mail, mozda cu da se prebacim na drugi provajder gde moram da dialujem konekciju, dosta je jeftiniji (na ovom provajderu sam sada zato shto je bolji link, dosta manji ping, da bi mogao brat da se igra online).
E sad postoji problem kod ovih sa dialovanjem: ako ti pukne veza stace download koji ja pushtam preko noci. Kod ovog provajdera se torrent dl nastavlja ako veza pukne na kratko, dok kod onog provajdera sa dialovanjem ne. Na jednom forumu jedan lik koristi DU Meter u windowsu jer je preko aDSL-a i deshava se mu pukne veza i samim tim i prestane dl. Stavio je DU Meter da se disconnectuje i reconnectuje ako je dl za 60sec manji od 10KB (ili neke druge vrednosti). Tako mu se reconnectuje i nastavlja dl. Da li je moguce ovo odraditi na Linuxu (slackware preciznije)?
Pozdrav,
Daniel26. јун 2005. у 8:02 pm #25107DVSoftware
Учесникe ovako, instalirao sam ubuntu
tu sam internet pokrenuo lepo… samo ima jedan problem:
UZHASNO JE SPORO!
i deshava se jedna veoma chudna stvar
ne znam shta je ali izgleda da veza jako chesto puca i pritom pravi ppp0 ppp1 ppp2… samo shto se desi da ostanu i konektovani a on se ponovo konektuje na josh jedan.
mozhda zeza ovaj driver sa ndiswrapper… mada chisto sumnjam27. јун 2005. у 11:01 am #25108daniel1988
Учесникmozhda zeza ovaj driver sa ndiswrapper… mada chisto sumnjam
chek, zar koristis taj driver sa ndiswapperom? Kod mene bez njega radi, autori su ga tako napisali da radi bez ndiswrappera.
Ja ovo koristim:
http://sourceforge.net/projects/rtl8180-sa2400
i radi bez problema po pitanju brzine.P.S. jesi li stavio temu na experts-exchange?
27. јун 2005. у 1:31 pm #25109DVSoftware
Учесникnisam postavio temu, izgleda da sve ok radi sad 🙂
skinuo sam 200 mb updatea 🙂sa tim driverom sam imao neki problem… dugo mu je trebalo da nadje ap… mada mogu da probam ponovo
27. јун 2005. у 4:37 pm #25110Bastard
УчесникMozda ti je los signal.
Povezi se na krstaricu i pogledaj lag.
Pogledaj i na kde system guard-u kada povuces fajl dali ti ide ravno ili je isprekidano gore dole (stavi senzor data reciver).Treba da bude ravno i da ne prekida.27. јун 2005. у 7:52 pm #25111DVSoftware
Учесникeth1 IEEE 802.11b ESSID:”mig”
Mode:Managed Frequency:2.412 GHz Access Point: 00:11:2F:A6:DE:6F
Bit Rate:11 Mb/s Tx-Power:20 dBm Sensitivity=0/3
RTS thr:2432 B Fragment thr:2432 B
Encryption key:off
Power Management:off
Link Quality:100/100 Signal level:-52 dBm Noise level:-256 dBm
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:02. јул 2005. у 12:24 pm #25112daniel1988
УчесникJesi li “nashtelovao” da radi kako valja?
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.