Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › DivX na LinuXu
- This topic has 16 одговора, 7 гласова, and was last updated 22 years, 5 months раније by
ZivicAleksandar.
-
АуторЧланци
-
18. фебруар 2004. у 7:01 am #17045
jovir
УчесникTaj paket je DiVX codec za linux.
Sve ti je objašnjeno, osim da instalaciju treba da radiš kao root. Dakle u konzoli uđeš u direktorijum gde se nalazi paket i kucaš:
su
(unesi root lozinku)
sh install.sh
… i gotovo.18. фебруар 2004. у 10:54 am #17046Aleksandard
УчесникDa nije bio root skripta bi mu to prijavila ……
21. фебруар 2004. у 6:33 pm #17047west
УчесникOvako.
Nakon root@localhost divx]# sh install.sh (enter)
ne desi se nista vidljivo. Izbaci mi: root@localhost divx]#Nego sto mi se misterije desavaju… Instaliram jedan paket, pet mi nestanu sa kompa. Kad sam kao instalirao XMMS, nestale su mi stvari iz Networking, ostao mi samo WWW dok je MAIL i ostalo nestalo 🙂
Da stvar bude jos gora, XMMSa nema nigde.
Kad sam instalirao MPLAYER, dodale su se jos neke stvari tj. pogrami, totalno nevezani za MPLAYER.
Moracu ja ponovo instalirati Mandrake pa sve iz pocetka.
Hvala na odgovorima.21. фебруар 2004. у 7:44 pm #17048ZivicAleksandar
УчесникMDK 9.2 ha,ha,ha, pa to i nije Mandrake, to je pokusaj da bude verzija, inace krs nad krsevima, jedino sto mu je kernel bogatiji, inace 9.1 je neprevazidjen (eventualno ovaj Live OS)
urpmi –update /mnt/cdrom/Mandrake/RPM/*.rpm ili kako vec se zove direktorijum na update cd-u,
ali pazi ima sve i svasta 5-6 kenel-source-a i ko zna cega sve jos nema.
Probaj da posle par instalacija u konzoli kucas updatedb i u menu drake-u redovno idi na save ili refresh.24. фебруар 2004. у 2:13 am #17049nVideo
Учесник@ZivicAleksandar
Neznam zasto pljujes po mandrake 9.2 nije u redu. Isto i ja mogu tako da napisem nekom za MDK9.1 pljujes po distribuciji a nisi je ni probo NE SERI !!!
@west
nemoj tako da updatujes jer posle toga vese neces dignuti KDE samo ga lepo iskonfigurisi skini mu srpski da ne gubi ikonice i sljaka boli glava i mogu ti reci sigurno 20% brzi od MDK9.124. фебруар 2004. у 11:42 am #17050Анонимни
Гост@ZivicAleksandar
Neznam zasto pljujes po mandrake 9.2 nije u redu. Isto i ja mogu tako da napisem nekom za MDK9.1 pljujes po distribuciji a nisi je ni probo NE SERI !!!Ok, ne treba pljuvati, ali 9.1 radi bolje. Bar ja imam takvo iskustvo
24. фебруар 2004. у 4:08 pm #17051ZivicAleksandar
Учесник@nVideo
Znas sta , to dali sam probao, jesam probao, ali ne verujem, da bi se iko, ko nije bas u linux vodama (ja tek uplivavam) petljao oko updejtovanja ispravljanja bugova itd.
Izasao je samo par meseci posle 9.1 i jedino sto u celoj 2 valja je malko bolji kernel, tj. podrska za sve i svasta, pa i za moj mob, pa ako mi tako nesto i treba uzecu samo update CD i rekompajlirati kernel.
Barem cu nesto novo da naucim, a da ga urpmi-sem i updejtujem pakete, bas mi i ne trebaju sve te gluposti. -
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.