Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › distro za server?
- This topic has 39 odgovora, 19 glasova, and was last updated 18 years, 10 months ranije by
foxbunny.
-
AutorČlanci
-
22. septembar 2007. u 1:16 pm #62484
MisterNo
UčesnikHoce li ti serveri biti vidljivi spolja ili samo u lokalnoj mrezi? Ako si najvise koristio slack, preporucio bih ti da njega i koristis. apache je apache na kojem god distrou.
@Bl4cK_DoOm
Ja recimo imam iskustva sa freedos-om koji radi super u firmi, i koristi se za prenos podataka (flesh memorijom posto smo nabudzili dos da moze da vidi usb flash pa mu to dodje kao rucni fajl sharing), jedina mana je nemogucnost koriscenja *.brt modula.22. septembar 2007. u 2:38 pm #62485dens
UčesnikNa Ubuntu sam imao dosta problema sa pucanjem međuzavisnosti kod instalacije raznih “preporučenih” i sličnih paketa
Već sam dva instalirao ubuntu-servera i to baš LAMP i nikad nisam imao problema sa međuzavisnostima. Ono što se međutim događa, je da se ne pojavljuju svi zavisni paketi na repozitorijumima u isto vreme, tako da se prilikom apt-get upgrade procedure dešava da ne može da skine neke fajlove sa repoa i tada to izgleda kao problem sa međuzavisnostima, mada ga zapravo nema. Paketi se pre ili kasnije pojave i apt-get upgrade prolazi.
Takođe, povremeno se mora uraditi dist-upgrade….
Osim navedenog, nikada mi se nije desio nikakav problem na bar dva ubuntu servera i kubuntu amd64 kućnoj mašini.
Mada, ovde čitamo o svakakvim iskustvima… tako da je sve moguće…
22. septembar 2007. u 4:36 pm #62486DVSoftware
Učesnik[quote=”raca”]
[quote=”JA_SAM”]
[quote=”Bl4cK_DoOm”]
OpenSUSE nikako!
Fedora i Arch mogu, ali SLAX server je najbolje resenje! 😎A po tvom strucnom misljenju koji je razlog zasto suse nebi nikako treba koristiti?
[/quote]Iskustvo.
[/quote]
Iskustva su drugacija :p
[/quote]ajde pokreni na suse komercijalnu aplikaciju pisanu u php i pritom enkodovanu ioncube php encoderom – ne mozhe… novell je urnisao toliko php module api da ioncube moduli ne mogu da rade
22. septembar 2007. u 5:17 pm #62487sdfasfasffsdqqfdq
UčesnikZa server moze i Red Hat Enterprise Linux 5 :p
22. septembar 2007. u 5:30 pm #62488foxbunny
Učesnikkoristi se za prenos podataka (flesh memorijom posto smo nabudzili dos da moze da vidi usb flash pa mu to dodje kao rucni fajl sharing)
Ma, što ste to radili? Mogli ste lepo da nosate ceo komp iz kancelarije u kancelariju, ko što sam ja nekad. Mnogo je bolje, zato što se uštedi dosta na hardveru. Ako još zabraniš svima pristup podacima, onda ne moraš ni sistem da instaliraš. Naravno, ništa nije bolje nego kad nemaš podatke, ali to je baš luksuz ovih dana.
22. septembar 2007. u 5:56 pm #62489GoranSTX
UčesnikZa server moze i Red Hat Enterprise Linux 5 :p
Pa moze onaj ko ima para
https://www.redhat.com/wapps/store/catalog.html;jsessionid=KaSy5cvRPbyRVcQiHdNnkNFtr1odtwNbQub.www0222. septembar 2007. u 6:02 pm #62490sdfasfasffsdqqfdq
Učesnik[quote=”Bl4cK_DoOm”]
Za server moze i Red Hat Enterprise Linux 5 :pPa moze onaj ko ima para
https://www.redhat.com/wapps/store/catalog.html;jsessionid=KaSy5cvRPbyRVcQiHdNnkNFtr1odtwNbQub.www02
[/quote]Moze i taj sto ima para! :biggrin: iako se placa nije los, al ne valja! :p22. septembar 2007. u 6:12 pm #62491LYb
UčesnikAha, opet progovara tvoje bogato iskustvo? 😛
22. septembar 2007. u 6:20 pm #62492TRULI
Učesnik22. septembar 2007. u 6:21 pm #62493Moneo
UčesnikMislim da je Fedora pravo resenje za tebe O0
Instalirao se brzo i lako tipa par puta klik na next(mislim da imas i posebnu Fedora server ediciju koja dolazi na jedan cd),dodavanje i azuriranje softvera preko yum-a funkcionise kao podmazano i lako je a dobijas i sveze verzije Apach-a i MySQL-a i ostalih u “paketu”
E sad jebiga-ti trazis i neke GUI alate za administraciju-pa neces se toga toliko nagledati na bilo kom linux distro-u nije to Win 2003 server ::) -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.