Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › display theme under console
- This topic has 5 odgovora, 2 glasa, and was last updated 22 years, 8 months ranije by
Arion.
-
AutorČlanci
-
23. novembar 2003. u 7:56 pm #3088
Arion
Učesnikkada sam instalirao mandrak 9.1 odabrao sam da mi je” ukljucena tema u konznoli”
sada poqsavam da iskljucim tu opciju
otvorim mandrake control centre/boot i skinem stiklu sa “display theme under console” i kazem ok i kada ponovo kliknem na boot opet stoji stikla na istom mestu… i naravno ako ne kliknem ponovo na boot nego ugasim mdkcontrol centre i resetujem komp, opet mi se konzola prikazuje sa tom “maskom”
da li neko ima resenje za ovo?24. novembar 2003. u 12:01 am #14596Anonimni
GostJa mislim da bi to trbalo da bude ovako. Edituj /etc/lilo.conf i iskomentarisi messages=/boot/nesto.boot (ili slicno, uglavnom messages) pa restartuj.
24. novembar 2003. u 7:57 am #14597Arion
UčesnikJa mislim da bi to trbalo da bude ovako. Edituj /etc/lilo.conf i iskomentarisi messages=/boot/nesto.boot (ili slicno, uglavnom messages) pa restartuj.
izvini nije mi jasno sta terba da uradim
mozes li da mi napises koje linije treba da dodam u lilo.conf?
sta znaci da iskomentarisem nesto?ne znam u stvari ni da li si me skapirao
meni je LILO u text modu, i to je u redu
ali kad linux krene da se dize, on se ispisuje u konzoli na koju prvo nabaci plavicastu sarenu masku sa “mandrake” i zvezdicom na sebi
e tu masku ja hocu da uklonim i kad se dize lin lepo da se dize u crno-beloj okolini, i kad zavrsi sa dizanjem da mogu lepo Shift+Page Up i da vidim sta mi je sve kukao da mu ne valja…
…26. novembar 2003. u 2:54 pm #14598Aleksandard
UčesnikIdi u Mandrake Control Centar
pa u Boot
pa u DrakBooti tu iskljuci opciju Display Theme Under Console i to je to ….
26. novembar 2003. u 2:59 pm #14599Aleksandard
UčesnikTako bi trebalo meni bar tako radi ali kad to odradis
kucaj po konzolom
kao root
lilozatim restartuj
mozda pomogne
Uslucaju da ni to nece imam jedno resenje koje nije po pravilu ali radi
kad udjes u DrakBoot idi na Configure
pa Advanced
i izaberi Video Mode 640×480 in 16 bitszatim OK i pitate da li ces da izvrsis promene ti potvrdi zatim
restartuj i to je to …28. novembar 2003. u 8:01 am #14600Arion
Učesnikuradio sam kao sto si mi rekao ali nista se nije promenilo
onda sam prebacio rez. na 1024×756 16 bit (frame buffer only) i opet se nista nije desilo, samo mi se vidno usporio kompjuter (kada enlightenment pocne da se ucitava, treba mu par sekundi vise)
…sta bi to moglo da se desava? neki gremlini? 🙂 -
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.