Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › DiskInternals Linux Reader
- This topic has 7 одговора, 2 гласа, and was last updated 18 years, 11 months раније by
dukenukem_4d.
-
АуторЧланци
-
10. октобар 2007. у 12:59 am #9373
BrokeBody
Учесникhttp://www.softpedia.com/get/System/File-Management/DiskInternals-Linux-Reader.shtml
Zna li neko kakav je ovaj program? Radi li posao kako treba? Koliko utice na performanse?
10. октобар 2007. у 1:33 am #63750dukenukem_4d
Учесникradi ,ali ono windows explorer-like je njegov prozor ,nije integrisan u sistem
i placa se za read-write
nezavisno od ovog
postoji i plugin za total comander, isto read-only (vise da se ne bi zabrljalo nesto)ali ,najlepse postoji drajver koji ga kaci kao bilo koji drugi fs 😀
http://www.fs-driver.org/
i fino radi ,ali samo za ext2 ,read-write
ne preporucuje se prekomerna upotreba u rw,doduse,samo po prekoj potrebi 😉
i nikako / (root) !10. октобар 2007. у 2:23 am #63751BrokeBody
УчесникCekao sam tvoj odgovor. 🙂
Kako ovi programi uticu na performanse?
10. октобар 2007. у 9:24 am #63752dukenukem_4d
Учесникpaaa ne znam bas tacno..
da li mislis na performanse win dok radi sa particijom ili
na performanse lin posto je ovaj driver piso/briso po particiji?(i eventualno zabrljao)
jer nisam merio,samo koristim u slucaju preke potrebe pisanje pa i citanjejedino ne moze da procita ime datoteke koje je u nekom karakter setu
ili ima specijalne znakove koji su zabranjeni u win,ali to ide i u suprotnom pravcu
fat/ntfs sa imenima na cirilici npr. ,moze da se namesti ,ali nisam bas uspeo..
(ali probao sam npr da rezem cd ,a podatak je na ext2,malo sam se preznojio,doduse..)
i trebalo bi da radi i sa usb memorijicom npr. koja je formatirana u ext2,bar tako kazu
ili sa flopijem
u svakom slucaju ,drzim se podalje od boot particije (i ro i rw)16. октобар 2007. у 12:50 am #63753BrokeBody
Учесник16. октобар 2007. у 1:01 am #63754dukenukem_4d
Учесникa-ha ,a tek kad hoces da instaliras office ,on ce da zauzme pola
navog diska ??? ne znam sto mu se vise svidja ext2 od ntfs. ima tu nesto…16. октобар 2007. у 2:00 am #63755BrokeBody
Учесникa-ha ,a tek kad hoces da instaliras office ,on ce da zauzme pola
navog diska ??? ne znam sto mu se vise svidja ext2 od ntfs. ima tu nesto…Odakle ti to? Ne nadjoh na sajtu. :/
16. октобар 2007. у 3:54 pm #63756dukenukem_4d
Учесникbio sam malo nejasan zbog sto mi se spavalo…
kad sam instal. ofice (ne open nego onaj) u stvari samo ppoint
on je na q: disk (to je ext2) stavio neke privremene instalacione datoteke
i rekao neka tamo i ostanu(oko 200 MB)
posle sam ih obrisao ,ali nisam siguran da li je zbog praznog prostora izabrao q:
ili zbog brzine ili ne znam ni ja (hteo sam da to iskljucim doduse da ne pisu te
instalacije gde hoce ,ali nisam nasao )
(tu mi je jos taj folder MSOCache gde je upisivao) -
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.