Почетак › Форуми › Први пут на Линуксу? › Desktop okruženje
- This topic has 8 одговора, 6 гласова, and was last updated 15 years, 4 months раније by sipe.
-
АуторЧланци
-
15. јун 2009. у 10:30 pm #11213sinansakicУчесник
Zanima me jedna stvar. Da li postoji neki web strana sa koje bi mogao da preuzmem desktop okruženje za ubuntu? Voleo bi da je to desktop okruženje nepravljeno kao .deb datoteka da mogu da instaliram i da koristim to neko radno okruženje tj. desktop.
15. јун 2009. у 10:39 pm #79407RiSKУчесникAmmm…. A sto lepo ne instaliras APTom DE koji zelis?
http://packages.ubuntu.com/ verovatno nije ono sto si trazio, mada je to oficijalno mesto za skidanje paketica a na http://www.getdeb.net neam pojma sta ima. Pogledaj.
16. јун 2009. у 6:36 pm #79408burgaУчесниксвако, иоле познатије, радно окружење имаш у званичним репоима. Не знам на које конкретно мислиш и да ли је могуће да га немаш већ инсталираног, бар KDE, GNOME, XFCE имаш на одговарајућим дисковима (Kubuntu, Ubuntu, Xubuntu, респективно)
7. август 2009. у 10:49 am #79409sinansakicУчесникVidi. Znam da na ubuntuovoom sistemu ima vizuelno okruženje osim na ubuntu server i ubuntu studio. Koristim ubuntu desktop i meni je iskreno to gnome okruženje dosadilo malo pa želim da ga promeni da stavim na primer xfce. Pa zato pitam da li postoji neko desktop okuženje napravljeno kao .deb datoteka kako bi mogao da instalacijom toe .deb datoteke imam neko drugo radno okruženje.
7. август 2009. у 10:54 am #79410RiSKУчесникHeh… Opet, postoji. Gotovo svako je spakovano u obliku .deb paketa i nalazi se u Ubuntuovim repoima.
Lepo Synaptic u ruke i instaliraj sta ti se svidja. 😉Je l se snalazis uopste sa instaliranjem paketa na Ubuntuu?
7. август 2009. у 12:31 pm #79411kodadzijaУчесникkucaj u terminal:
[code]
sudo apt-get install xubuntu-desktop[/code]
kada se instalacija zavrsi, ides na logout.
Kada ugledas login screen idi na Options—> Select Session izaberi Xfce Session i klikni na change session.Pozdrav!
7. август 2009. у 4:02 pm #79412PunkyУчесникVidi. Znam da na ubuntuovoom sistemu ima vizuelno okruženje osim na ubuntu server i ubuntu studio. Koristim ubuntu desktop i meni je iskreno to gnome okruženje dosadilo malo pa želim da ga promeni da stavim na primer xfce. Pa zato pitam da li postoji neko desktop okuženje napravljeno kao .deb datoteka kako bi mogao da instalacijom toe .deb datoteke imam neko drugo radno okruženje.
Pazi, moje prijateljsko mišljenje je da ako ti je gnome dosadio, xfce ne može da bude veliko osveženje…bar ja tako mislim… 😉
7. август 2009. у 5:24 pm #79413kodadzijaУчесник[quote=”sinansakic”]
Vidi. Znam da na ubuntuovoom sistemu ima vizuelno okruženje osim na ubuntu server i ubuntu studio. Koristim ubuntu desktop i meni je iskreno to gnome okruženje dosadilo malo pa želim da ga promeni da stavim na primer xfce. Pa zato pitam da li postoji neko desktop okuženje napravljeno kao .deb datoteka kako bi mogao da instalacijom toe .deb datoteke imam neko drugo radno okruženje.Pazi, moje prijateljsko mišljenje je da ako ti je gnome dosadio, xfce ne može da bude veliko osveženje…bar ja tako mislim… 😉
[/quote]Probaj novi KDE v.4.3 verujem da ti nece skoro dosaditi, bas iz razloga sto jos uvek nije solid…
7. август 2009. у 8:23 pm #79414sipeУчесникhttp://www.enlightenment.org/ Zasto da ne….interesantno i privlacno okruzenje a cini mi se i da imaju deb paketi
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.