Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › “Desktop Linux: The Dream Is Dead”
- This topic has 7 одговора, 8 гласова, and was last updated 15 years, 10 months раније by
velial.
-
АуторЧланци
-
25. октобар 2010. у 11:55 am #12121
Andersen
УчесникJos jedan “desktop Linux je krepao” tekst. Eto, imao je svoju sansu, ali nikako nije uspeo da postane Windows ili Mac pa zato nije ni prihvacen. Sprdnja . :X Razumeo bih da kazu da nema veliki udeo na trzistu, da je tesko boriti se protiv gluposti i monopola, ali bombasticni naslovi tipa “the dream is dead” stvarno nemaju veze s pamecu.
http://www.pcworld.com/businesscenter/article/207999-1/desktop_linux_the_dream_is_dead.html
25. октобар 2010. у 1:30 pm #85646MladenIsakovic
ГостNek’ mu je večna Slava 🙂
25. октобар 2010. у 2:49 pm #85647dukenukem_4d
ГостTo jednostavno nije tačno,
treba da stave prst na čelo i da se upitaju što ima milijarda i kusur virusa 😛
Greška je u tome da je svet nakrivo nasađen a to mi na balkanu i ovako dobro znamo i bez interneta 😎
Jer vi kad uzmete da čistite neki računar otpadne vam kosa sa glave.Ijoš se objašnjavate sa nekima što mora tako kad je bili reko treba ovako, ma nek se nose 😀25. октобар 2010. у 3:46 pm #85651na12
ГостMa na ovom svetu sve se vrti oko novca,i tu tesko da moze da se prosiri nesto sto propagira “besplatno” i “otvoreno”.Ali nema veze,ja sam zadovoljan mojim desktopom.Nisam vec duze vreme pratio sta se desava na windows strani,pa sam se iznenadio kad sam skoro procitao clanak o virusu kojem niko ne moze nista,i to saopstenje je doslo iz antivirusnih kompanija.A da ne spominjem one najsavremenije koji ti nista ne diraju sistem,tako da ne znas da li si uopste zarazen,samo ocitavaju tastaturu u potrazi za pin kodovima platnih kartica.Pih,daleko bilo…
26. октобар 2010. у 6:28 am #85655nebjak
ГостMa neka pišu šta hoće, pc world je komercijalni časopis koji mora da izlazi u susret svojim sponzorima i klijentima koji kupuju reklame. Ovakvo prljavih marketing kampanja je bilo i ranije, a biće ih i dalje. Ne vredi se nervirati!
26. октобар 2010. у 7:57 am #85656zokypoky
ГостPas laje, karavan prolazi.
Lajali su i pre, lajaće i u buduće. Bitno je da naš karavan ide napred.
Jednom sam rekao i bih u nameri da polemišem sa nekim kolegama, koji su ustvrdili da je Linux “loš brend”, da “proizvođači Linux distribuicija na svojim sajtovima ne pominju reč Linux” i ostalo. Tada sam zaključio da mi nije svojstvo lajanje, već govor (bez ikakvih mržnji) i da ti isti i ne znaju šta je Linux.
Zapravo Linux nije “brend”, niti ima nameru da preovlada desktop računarima, niti mu je cilj da zatvori Microsoft, niti Apple, ili bilo kog drugog. Linux je samo ime pokreta (softverskog) koji pokušava da bude slobodan i da istim tim, koje pomenuh, ne ograničava slobodu. Zato nema razloga za zabrinutost, već samo za iznenađenje za neke “pismene” ljude koji “odvale” nešto ovako.
To što Microsoft i ostali pokušavaju da od Linuxa naprave konkurenciju, to oni rade sami, a mi “s tem nemamo ništa”.
26. октобар 2010. у 10:37 am #85657Moneo
ГостPa sasvim korektan clanak, sve je lepo napisano u vezi buducnosti linux-a na cloud-u i velikom uspehu na mobilnim uredjajima
Kao sto je tacno i to da je propustena prilika sa Vistom i netbook-ovima
Jedino sto preteruju u vezi sa DRM-om – u clanku se previse potencira DRM kao potencijalna kocnica u daljem razvoju linux-a
To bi bilo tacno da je DRM zaziveo kao multimedia content – medjutim pitanje je da li ce ikada i postati rasprostranjen sudeci da su neki vec i digli ruke od njega 😉26. октобар 2010. у 12:20 pm #85660velial
ГостPas laje, karavan prolazi.
To što Microsoft i ostali pokušavaju da od Linuxa naprave konkurenciju, to oni rade sami, a mi “s tem nemamo ništa”.
Управо тако 8)
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.