Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Hardver › Dell Latitude C600 Notebook i Linux
- This topic has 6 odgovora, 3 glasa, and was last updated 21 years, 2 months ranije by
Off-Topic.
-
AutorČlanci
-
10. jun 2005. u 8:51 pm #5519
daniel1988
UčesnikOvih dana planiram da kupim jedan zaista jeftin laptop. Naleteo sam na ovo Dell Latitude C600. Da li ima neko isqstva sa ovim laptopom i linuxom (konkretnije Slackware ili Gentoo)
http://www.affordablecomputers.com/pages/products.php/8569Komponente:
[code]Condition: Reconditioned
Display Maximum Resolution: 1024 x 768/16-bit color
Display Size/Type: 14.1″XGA
Floppy: Swappable 1.44MB Floppy Drive
Hard Drive: 20GB
Manufacturer P/N: C600
Maximum Memory: 512MB
Memory Installed: 256MB
Miscellaneous Feature: No Damage
Modem: 56K
Network Card: 10/100
Operating System: Operating System Sold As An Upgrade
Optical Drive: Swappable CD-ROM
PCMCIA Slots: Two Type I/II or One Type III PC cards
Pointing Device: Touch Pad
Ports: S-Video Out,Infrared,Serial,Parallel,Docking,USB +
Processor: Intel Pentium III
Processor Speed: 850MHz
Product Includes: Battery, AC Adapter And Power Cord.
Sound Card: Maestro 3 Sound Card
Video Card: 8MB ATI Mobility 3 Video Card[/code]
Izgleda mi sve ok po pitanju drivera, samo ne znam za ovo poslednje
8MB ATI Mobility 3 Video Card
Ima li dobrih drivera za ovo?Pozdrav svima na forumu 8)
10. jun 2005. u 11:11 pm #29464kmilos
Učesnikhttp://www.linux-laptop.net/ može da bude od koristi možda
11. jun 2005. u 12:22 am #29465Off-Topic
UčesnikProbaj neki Live Linux, sachuvaj kljuchne fajlove, a shto se tiche Slacka i LapTop-a, na jednoj Toshibi fercer ko lud, chak je pcmcia Lucent 56k prepoznao automatski, chak mu i undock radi, odmah te oslobodi nepotrebnih device-a, chim ga skinesh sa docka, ne verovatno ko krojen za Slack ili obratno, svakako probaj neki Live.
11. jun 2005. u 10:42 am #29466daniel1988
Učesnik@milosk: hvala sa link
Probaj neki Live Linux, sachuvaj kljuchne fajlove
Da li je ovo meni bilo upuceno?
11. jun 2005. u 4:42 pm #29467Off-Topic
UčesnikDa, ako ti X proradi onda cesh znati tachno kako i koji modul da poterash…
11. jun 2005. u 10:31 pm #29468daniel1988
UčesnikMoze li nekako da osnovu nekog linux live da se odredi da li ce raditi i na “full ” distribucijama? Tipa ako radi na Slax-u onda ce da radi i na Slackware-u. Postoji li neka live distribucija za ovakve svrhe? A ako ne koju kombinaciju live-ova da probam, pa ako uspe onda da kupujem.
12. jun 2005. u 2:07 am #29469Off-Topic
UčesnikProbaj, na mezesh nishta da izgubish, ako bude radilo na racimo Slaksu (nisam ga nikad probao) onda ima velike shanse da proradi i na punoj instalaciji.
A i nevidim zashto nebi radilo, recimo meni na jednom IBM dvojci sa S3 grafichkom, nije hteo da potera X, u stvari potera ga ali sa jedno 3-4 vertikalno preklopljena desktopa, i to Slack naravno, sve dok iz lilo.conf-a nisam izbacio red vga, onda je proradilo kako valja. Naravno to nisam skontao koristeci neki live, ali kao da i jesam (gore od toga), jedno 5-6 instalacija-reinstalacija. -
AutorČlanci
Forum ‘Hardver’ je zaključan za nove teme i odgovore.