Testirao sam aplikacije instalirane iz rpm, deb i source paketa i dosao do zakljucka da je razlika izmedju programa koji je instaliran iz sourcea i iz rpm-a je vise nego ocigledna (kao i kada su drajveri u pitanju), dok je razlika kada je u pitanju bio deb paket skoro neprimetna. sto se tice medjuzavisnosti vecina koji koriste debian i srodne distoe koriste apt-get alatku za administraciju softvera koja radi i vise nego odlicno i uvek instalira sve sto je potrebno da bi program radio. ako skines neki deb i pokusas i instaliras ga dpkg komandom, postoji mogucnost da program ne proradi zbog nezadovoljenih zavisnosti, ali, debian uvek ide na 7 i vise diskova na kojima postoju sve sto je potrebno, a apt-get moze da radi na sve nacine (sa cdova, kroz mrezu, internet, sa harda) tako da ja na debianu jos nisam imao problema da tim. Tvoje pitanje mi i nije bas najjasnije, jer ako korists debian, sigurno neces imati problema sa zavisnostima. naravno, ne verujem da je koristiti deb pakete na rpm based distroima korisno 😉