Početak › Forumi › Linuks distribucije › Debian › Debian GNU/Linux update: 5.0.7
- This topic has 4 odgovora, 3 glasa, and was last updated 14 years, 4 months ranije by
INT80.
-
AutorČlanci
-
29. novembar 2010. u 6:22 am #12176
tomaja
Glavni majstorSedmi update (5.0.7)Debian GNU/Linux-a 5.0 “lenny” sadrži u najvećoj meri ispravke sigurnosnih problema kao i nekih drugih ozbiljnih bagova koji su do sada uočeni.
Svi oni koji već imaju instaliran Debian GNU/Linux 5.0 nema potrebe da preuzimaju kompletne ISO fajlove već samo ispravljene pakete. Ažuriranje se obično obavlja preko komande
aptitude updatePre toga bi valjalo proveriti da li je sources.list fajl dobro podešen. Ukoliko nije evo liste Debian-ovih mirora.Novi CD i DVD image fajlovi sadrže ažurirane pakete pa tako oni koji tek planiraju da instaliraju Debian treba da koriste iste. Do sada bi trebalo da su svi miror sajtovi ažurirani sa najnovijim ISO fajlovima.
Zvanična najava sa listom ispravljenih grešaka
linux4life
3. decembar 2010. u 11:38 pm #85904slavisajezd
GostOvaj Lenny je baš nanizao veliki broj verzija, pa mi se stvorila jedna dilema u vezi instalacije sa update diskova.
Imam početnu verziju 5.0.1 na 5 DVD-eva i sve Update diskove koji su izlazili do sada (update-5.0.2, udate-5.0.3, update-5.0.4 …). E, sad, nikako da ukapiram da li je update-5.0.7 “kumulativni” update svih novina od osnovne 5.0.1 verzije (što je meni logičnije), ili se moraju koristiti svi update diskovi (od 5.0.2 do 5.0.7) da bih imao zvanično najnoviju verziju na novoinstaliranom sistemu?
Drugim rečima: kada budem instalirao Debian na drugi računar, šta od ove gomile diskova da ponudim instalacionom procesu u onom trenutku kada zatraži da skenira nove medijume u apt bazu?
4. decembar 2010. u 9:00 am #85908tomaja
GostPoslednji, tj najnoviji update diskovi sadrži sve ažurirane pakete od 0-te revizije, tj. od 5.0.0 tako da ti je dovoljan poslednje update CD/DVD-ove da ažuriraš svoj Debian na najnoviju verziju. Inače, sve to isto možeš da uradiš i preko neta korišćenjem apt (aptitude) naredbe, naravno, pod uslovom da je u pitanju broadband (kablovska, ADLS,…) konekcija.
Znači, instaliraš osnovi Debian a zatim ažuriraš sa 5.0.7 update diskovima (ili preko apt-a).4. decembar 2010. u 2:36 pm #85909slavisajezd
GostHvala na odgovoru.
Trenutno koristim izvedenu verziju Debian-a (Ubuntu Studio) i znam da Synaptic ili druge verzije apt-a mogu da odrade posao ažuriranja. Međutim, pratim Debian i skidam svaki disk sa update-om jer je on zgodan za instalaciju Linux-a prijateljima koji nemaju broadband internet vezu. U takvim situacijama Debian-ovih 6 DVD-eva (+ update najkritičnijih paketa preko dial-up-a), je idealno rešenje.
22. mart 2012. u 6:54 pm #87736INT80
Gostblah, mala link
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.