Početak › Forumi › Linuks distribucije › Debian › Debian 4.0 i SATA2 HDD
- This topic has 15 odgovora, 8 glasova, and was last updated 18 years ranije by
mbursach.
-
AutorČlanci
-
3. februar 2008. u 9:47 am #67060
nvukicevic
UčesnikU tekstualnom instalacionom programu kod ekspert instalacije postoji opcija za proveru instalacionog diska. Proveri da li je dobro narezan tako ili u staroj Debian instalaciji komandom cdck ako je taj porgram instaliran. Ako je ploča sa dodatnim IDE kontrolerom to je možda uzrok. Intel je napustio podršku za IDE u 965/ICH8 kombinacij, pa je proizvođači obezbeđuju preko JMicron ili Marvell kontrolera za koje ne postoji potpuna podrška u kernelu.
Nemanja Vukićević
4. februar 2008. u 10:38 am #67061mbursach
UčesnikDisk je dobro narezan, napise mi da je prepoznao disk i tacno kako se zove, ali i dalje posle sledeceg koraka isto napise da nije dobro narezan ili da nije u drajvu. Isto se desava kod mene na poslu na laptopu koji je star 3 godine. Jedino da nije dobar iso fajl ili vec sta , ne znam… Skinuo sam onaj fajl gde ima i neki ubuntu update, sve zajedno. Skinucu ponovo ali onaj ispod njega pa se javljam kako je proslo.
4. februar 2008. u 3:13 pm #67062maddox
Učesnikhttp://debian.fsn.org.yu/viewthread.php?tid=193
Probaj da nadjes nekoga ko je blizu tebe i moze da ti dostavi nesto novije, ako se desi da nema nikoga, ja imam testing CD ( koji ti dolazi sa solidno softwera, a mogu i moj archives da ti bacim na CD ), pa da probas sa time.
Pozdrav,
Sale5. februar 2008. u 6:09 am #67063mbursach
UčesnikHvala Sale!
Evo upravo sam dobio obavestenje da postoje tehnicki uslovi za uvodjenje ADSL-a, tako da sad nece biti problema.
Inace , uspeo sam da instaliram base system na sata2 sa verzijom 4.0 r1 sa onog japanskog sajta.
Ipak jeste bio problem do kernela.Hvala svima na pomoci.
Milan
6. februar 2008. u 1:18 pm #67064Marel
UčesnikDa li bi mogao malo da pojasniš koja je ta 4.0r1 verzija, pošto ne vidim to nigde na stranici?
7. februar 2008. u 6:58 am #67065mbursach
UčesnikTacno, ne vidim ni ja. Mora da sam nesvesno napisao da je to ta verzija. To je samo prvi disk bez grafickog okruzenja, ja sam skinuo ovaj:” etch-custom-1013.iso – kernel version 2.6.23 + experimental e1000e driver “. Skinuo sam ga da bih ustanovio da li je problem do verzije kernela i bio sam upravu. Tako da sam sad skinuo sva 3 DVD-ja sa Debianovog sajta, bez update DVD-ja, i radi bez problema.doduse malo me zeza nesto ineternet, nece da otvori nijednu stranicu kad se nakacim, ali to cu valjda nekako resiti.
pozdrav -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.