Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Причаоница › Dan borbe protiv side
- This topic has 26 одговора, 9 гласова, and was last updated 20 years, 9 months раније by
LYb.
-
АуторЧланци
-
5. децембар 2005. у 7:16 am #37969
unknown
Учесник@unknown
a ti i dalje odbijas da objasnis svoj animozitet prema jazas-u , ako neces ne moras. 😕 😕Pa zato sto su oni ti koji dosadjuju i organizuju sve to. Da ti to radis ja bih tebe napadao. 🙂
5. децембар 2005. у 5:28 pm #37970ivicap
УчесникEvo citam ovu temu i cujem razlicita misljenja, kampanja protiv side je ili dobra ili losa i slicno. Prvo mislim da vise i vrapci na grani znaju sta je sida i kako se prenosi, koj su rizici, bla bla bla… time nas bombarduju non stop, tako da ovo sa kampanjama je suvisno po meni. Ko je do sad hteo da se informise o sidi mogao je vise puta, a ko nece taj nece i to je to.
Ali mene vise interesuju neke druge stvari. Dobro postoji hiv, koji je u glavnom smrtonosan. To niko ne dovodi u pitanje. Moje pitanje je zasto su lekovi koji usporavaju napredovanje hiva toliko skupi. Zasto se testovi na hiv uopste naplacuju. Zasto ne naprave jednostavnije testove koji jednostavno mogu da se kupe u trafici pa de se testiramo do milje volje. Zasto su kondomi toliko skupi. Zasto se ne dozvoljava zemljama treceg sveta (a i svima ostalima) da proizvode svoje lekove protiv hiva koji bi onda bili daleko jeftiniji. Sta mislite koliko Durex zaradjuje na svemu ovome. Sta mislite koliko firme koje drze licencu na lekove zaradjuju na svemu ovome…
I tako mnogo pitanja, mogao bih ja ovako celu noc, ali necu vise da smaram:). Malo ko i iz medija i iz organizacija tipa Jazas i slicno pricaju o ovome. Oni nam samo daju statistike, pricaju nam kako je stvar ozbiljna i slicno a o o velikoj zaradi koja se ostvaruje na racun hiv-a cute. Mozda se ponekde i pokrade neka vest koja govori o svemu ovome, ali to je vise reda radi, da se stvori utisak da zivimo u demokratiji;).
Eto toliko od mene.
6. децембар 2005. у 6:23 am #37971LimitMan
УчесникA zasto se precutuje auto na solarnu energiju?
A zasto je mene 20 kompanija odbilo uopste da razgovaraju o autu koji koristi kombinaciju voda- solarna energija (moj licni izum) …Zarada je PREVELIKA da bi se o tome pricalo. Pre par godina za 1. decembar su delili neke testove na sidu … U fazonu, bocnes se sam i vidis imas li sidu ili ne … Nakon toga, nisam vise cuo za te testove …
Najvecu kampanju “Protiv side” sprovodi Durex cijih 3 kondoma kosta 100 Din!!! U zivotu mi je pukao samo Durexov kondom … Panfarmin kondom kosta oko 10 din i NIKADA nije pukao 😀
Sta reci … PARA vrti gde burgija nece …
Evo jos jednog zanimnljivog pitanja:
Pretpostavlja se da je SIDA vestacki nastao virus… Opste je poznato da su i Rusi i Amerikanci i jos par zemalja koje su bile umesane u hladni rat, praveci virus obavezno pravili i vakcine i anti viruse (u slucaju da se virus prosiri i po njihovoj zemlji)… Zasto sad neko ko je stvorio taj virus ne izbaci antivirus pa makar slagao da ga je ovog momenta nasao … Kako to da Medzik Dzonson vec 15 godina zivi sa virusom side?! Nekako sam skoro siguran da se covek izlecio (ili ga je neko izlecio) ali da se to precutkuje jer ipak, on je mogao da plati … ostali teko da mogu da plate …
6. децембар 2005. у 4:28 pm #37972LYb
УчесникPaz’ ‘vako… Necu ulaziti u teorije zavere, ko je izmislio virus, da li rusi da li Ameri, to ostavljam Molderu.
Cinjenica je da je sida opasnost i stoji da svi koji nesto znaju treba da se upljuju objasnjavajuci sta i ikako i koji su faktori rizika. Jezim se na stavove tipa “toga nema kod mene u okolini”.
Da, poznajem dve osobe koje su obolele.
Ne, ne prenosi se rukovanjem, pa ni poljupcem u usta, osim ako ti oboleli ne povrati krv u usta ili nesto slicno malo verovatno.
Radio sam reportazu sa klinike za infektivne bolesti, bas sa obolelima, znam koliko ih ima.
Da, u Srbiji zarazenih ima _jako_ mnogo.
I na kraju, da, seksualnim kontaktom se prenosi _prilicno_ lako.Moze da se kaze “ko zeli da rizikuje, neka rizikuje kad je glup”, ali to je veoma pogresan stav o problemu.
Ti “kul” likovi i jesu najopasniji, posto je glupost neunistiva, a posto “nema sanse da se zarazis, to samo seru ovi globalisti”, jednom kada on fasuje virus zarazice jos gomilu isto tako pametnih kao sto je on.Muka mi je i od gluposti kako je kampanja suvisna, ne znam koliko je vas imalo prilike da bude u kontaktu sa mladima od 15-25, pa da vidite koliko POJMA nemaju.
Taj stav da i vrapci o tome vec sve znaju… malo sutra… ovde, u ovom tredu, ima ljudi koji pojma nemaju.
6. децембар 2005. у 8:33 pm #37973unknown
УчесникMuka mi je i od gluposti kako je kampanja suvisna, ne znam koliko je vas imalo prilike da bude u kontaktu sa mladima od 15-25, pa da vidite koliko POJMA nemaju.
Taj stav da i vrapci o tome vec sve znaju… malo sutra… ovde, u ovom tredu, ima ljudi koji pojma nemaju.
Pa posto verujem da je ovo upuceno meni…
Evo ja mogu da kazem da ti nemas pojma. Ja ne znam nikog ko nije cuo za sidu niti znam nekog zarazenog. I sta cemo sad? Ja mogu da pomislim za tebe “U bre gde ovaj zivi i sa kim se ovaj druzi kad te osobe ne znaju osnovne stvari”.
A najjace mi je sto vi svi mislite da ti vasi “kul” tipovi, kako ih nazivate, ne koriste kondome za zastitu.
Samo jedno me interesuje, ti i dalje mislis da ti zarazeni sa klinike nisu znali za sidu pre nego sto su je dobili?7. децембар 2005. у 12:52 am #37974dejanium
Учесникepidemije ebole, marburga i hiv-a su potekle iz istog regiona u relativno isto vreme, slucajno ili ne?
u pravu si!:roll:
i ortopedska klinika na banjici je puna onih sto su presli ulicu na nedozvoljenom mestu, mislis da nisu znali za automobile pre nego sto su zakoracili na ulicu? ko ih j***, kad ne koriste pesacke prelaze! citav zivot svi trube o ponasajnu u saobracaju i saobracajnoj kulturi, stvarno smaraju!
7. децембар 2005. у 1:54 am #37975 -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.