Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › Dali madrake ima i na cirilici??
- This topic has 21 odgovor, 7 glasova, and was last updated 22 years, 6 months ranije by
ZivicAleksandar.
-
AutorČlanci
-
24. januar 2004. u 1:29 am #3288
BoriZ
Učesnikzanima me dali je na novoj ili bilo kojoj staroj verziji dostupna cirilicna verzija Mandrake..Imam zelju da instaliram linux ali samo pod uslovom da je na cirilici.
hvala unapred..
24. januar 2004. u 4:19 am #16652ZivicAleksandar
UčesnikSto, ne znas latinicu ???
Kada bismo mi “Cirilicari” bili upola onaoliko vredni i istrajni kao “Latini”
onda bismo verovatno imali i Srpski cirilicni Linuks i (Shell ako treba), ovako imamo samo latinicnu varijantu (interfejs) i cirilicnu samo za pisanje (sa nasim fontom), a posto ovo pisem kroz MSmrdu, ne mogu ti to dokazati.
MSmrda verovatno ima cirilicu???24. januar 2004. u 6:08 am #16653nVideo
UčesnikZnam 100% da na mandrake 9.0, 9.1 i 9.2 sigurno postoji i ćirilica i latinica prilikom instalacije imaš mogućnost da biraš da li želiš cirilicu ili latinicu i od same instalacije do samog podignutog sistema ti sve radi sa pismom koje izabereš
24. januar 2004. u 9:10 am #16654BoriZ
UčesnikTi gore prvi sta se pijenis..??Sta si zapeo latinicu?A je srpskionda treba da i bude na srpskome.
Tebi dole veoma hvala puno na odgovoru..Ako ima cirilica 99% je sigurno da cuda ga kupim.Dali postoji jos koji linux sa cirilicom?
hvala vam svima pa i tebi sto si se prvi javio…
25. januar 2004. u 10:17 am #16655MILPOP
Učesnikpogledaj ovde http://www.avangarda….
25. januar 2004. u 5:01 pm #16656BoriZ
Učesnikvidio sam..
kao prvo neznam kako da dodjem do toga cd-a a osim toga sve to sto mi srbi naperavimo i nije neki racun tako da bih ja radije isao na ovu soluciju mandrake….hvala25. januar 2004. u 6:13 pm #16657tomaja
Glavni majstorUkoliko zelis avangardin Protos javi mi se ,ali imajte na umu da je Mandrake jedina GNU Linux distribucija, tj. free Linux distribucija dok Red Hat (i Protos koji je zasnovan na njemu) , SuSE nisu.
Od verzije 10.0 koja treba da izaddje krajem marta Mandrake ce biti potpuno lokalizovan na cirilici jer su pored samog Mandrake koji je i do sada bio na cirilici i oba glavna graficka okruzenja KDE i Gnome lokalizovani na cirilicu pa ce MDK biti prvi GNU/Linux u potpunosti na srpkom jezikulinux4life
26. januar 2004. u 12:03 am #16658BoriZ
UčesnikZnaci bit ce potpuno na cirilici..
Zanima me jos dali ima koji internet pretrazivac na cirilici?kao opera ili nestatako… Ako bi i to bilo jos mi fali tastatura..ljetos sam probao tastaturu cirilicnu da nadjem u Novome Sadu i nisam je nasao za ljeka.
Dali je mandrake bolji od onoga “protos”ili?hvala vam puno na odgovorima
26. januar 2004. u 1:12 am #16659popeye
Glavni majstorEpiphany (podrazumevani citac u Gnom okruzenju) je potpuno preveden na srpski jezik.
27. januar 2004. u 8:40 pm #16660BoriZ
Učesnikprobao sam naci taj program ali ga nisam nasao..dali si tacno napisao??
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.