Početak›Форуми›Prvi put na Linuksu?›Da li neko zna u čemu je problem ?
- This topic has 3 odgovora, 4 glasa, and was last updated 16 years ranije by
burga.
-
AutorČlanci
-
5. juna 2007. u 6:14 pm #8690
dusko
UčesnikPodešavajući dial-up KPPP konekciju na SUSE 10.0 sve je išlo dobro dok nisam trebao da kliknem dva puta na OK u prozoru Edit Modem Commands,meni je taj ceo prozor preko cele dužine ekrana,pokušao sam da ga skratim i uspeo ali mi se nepojavljuje OK i Cancel usvari kao da su odsečeni.
Da li neko zna u čemu je problem i šta treba da uradim da bi mi se pojavi normalan prozor da bih mogao da pritisnem OK?
5. juna 2007. u 6:25 pm #55428Владимир
UčesnikNe razmem tačno problem, ali ako držiš “ALT” i klikneš levim dugmetom miša na prozor, možeš tako da ga pomeriš pa da pokušaš da nađeš tu tvoju dugmad 😉
5. juna 2007. u 8:41 pm #55429Sioux
UčesnikOsim ako je po visini veći od ekrana.
Dugme OK je prvo po redu pa probaj da ga nabodeš sa tab-om.Mislim da dolazi odmah ispod vidljivog dela.Imao sam i ja problema s tim i tako sam ga koristio – napamet.6. juna 2007. u 9:04 pm #55430burga
UčesnikПокушај са Алт+О.
Што се подешавања тиче, сва подешавања чувају се у документима и директоријумима која почињу тачком. Листање скривених датотека врши се командом ls -A, и када нађеш датотеку са подешавањима која желиш да вратиш на подразумевана, бекапуј је и обриши.
Пример:
рецимо да хоћу да потпуно поништим подешавања за Гаим. Постоји у мом матичном фолдеру директоријум .gaim
прво преименујем постојећи деректоријум. под новим именом ја знам шта је, али не и Гаим
[code]cp .gaim .gaim.old[/code]
онда га обришем
[code]rm -Rf .gaim[/code]Или једном командом
[code]mv .gaim .gaim.old[/code]Кад покренем Гаим све је како да никад није ни био покретан раније.
Извињавам се ако ово није најјасније, ово је можда средњи а не почетни курс Линукса…
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.