Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Debian › Da li je AVG free for Linux stvarno free?
- This topic has 9 одговора, 4 гласа, and was last updated 20 years, 7 months раније by
slaks.
-
АуторЧланци
-
20. јануар 2006. у 10:13 am #6855
Zarko
УчесникPri pokretanju AVG spise mi:
AVG for Linux was not registred, please register it with valid license number.
Prem user manuel-u odradio sam korak:
[code]sudo /opt/grisoft/avggui/bin/avggui_update_licinfo.sh[/code]
Dalje u uputstvu pise:c) Product registration
After the installation process you need to register your AVG Free for Linux, unless it has
been registered already during the installation process; this applies to special packages for
AVG Anti-Virus vendor partners.
The registration can be performed using the graphical user interface as root (see section 9.1 Command Line Modules/AVGSCAN Command for detailed information), or launching the
$ avgscan -registerOvde mi trazi broj licence koji naravno nemam. Zasto mi AVG FREE for linux trazi broj licence?[/b]
20. јануар 2006. у 10:16 am #39612slaks
УчесникJeste besplatan je!
Ja sam ga isprobao čisto da vidi o čemu se radi na SUSE 10.0 i kod mene je bilo sve u redu. Pokrenuo sam AVG i nije mi tražilo nikakvu registraciju, niti bilo šta drugo!!!
Moguće da si skinuo pogrešnu verziju jer meni pri pokretanju AVG-a piše:
License type is FREE
20. јануар 2006. у 10:17 am #39613slaks
УчесникJoš jedno pitanjce: Šta će ti uopšte Anti-Virus zaštita?
20. јануар 2006. у 12:06 pm #39614miroslav_joksimovic
УчесникMozda covek hoce samo da proba kako radi…
20. јануар 2006. у 8:43 pm #39615Sioux
Учесникmožda ima dualbut ili win u mreži..ili neki x razlog.
Nije bitno ali mislim da je bolje odabrati open rešeje clamav (klamav),kad već postoji dovoljno dobra zamena.
Inače AVG je trenutno najbolji av program na tržištu ali plaćena verzija.23. јануар 2006. у 11:02 am #39616miroslav_joksimovic
УчесникKad malo bolje razmislim, zasto bi uopste i stavljao AVG na Linux, lepo kaze slaks?! Najozbiljnije…
23. јануар 2006. у 10:22 pm #39617Zarko
УчесникMa hteo sam cisto da ga isprobam i eventualno, posto cesto instaliram linux ljudima koji ne znaju bas da koriste konzolu, da im stavim AVG posto clam koliko znam nema gui. A vecina ljudi prelazi na linux kad zarazi win particije i kad im se dosadi da non-stop reinstaliraju win i zbog toga im je potreban anti-virus.
Problem i dalje nisam resio, a siguran sam da sam skinuo free rpm verziju za mdk i prebacio je u .deb.
24. јануар 2006. у 9:35 am #39618slaks
УчесникProblem i dalje nisam resio, a siguran sam da sam skinuo free rpm verziju za mdk i prebacio je u .deb.
E pa ondu tu ti je problem oko prebacivanja u .deb, ne znam zašto ali se javlja to što si ti opisao.
24. јануар 2006. у 10:56 am #39619Zarko
УчесникTo znaci da nema nade da radi besplatno na ubuntu?
24. јануар 2006. у 1:03 pm #39620slaks
УчесникTo znaci da nema nade da radi besplatno na ubuntu?
Ko ga zna, mozda izbace skori i u vidu deb paketa.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.