Početak › Forumi › Linuks distribucije › Ubuntu,Mint,… › Da li ce Ubuntu uvek biti besplatan?
- This topic has 15 odgovora, 7 glasova, and was last updated 19 years, 10 months ranije by
BrokeBody.
-
AutorČlanci
-
19. septembar 2006. u 2:11 am #7840
BrokeBody
UčesnikNekada je na glavnoj strani Ubuntu sajta pisalo:
The Ubuntu Promise
Ubuntu will always be free of charge, including enterprise releases and security updates.
Sada na tom istom mestu pise:
The Ubuntu community is built on the ideas enshrined in the Ubuntu Philosophy: that software [color=red]should[/color] be available free of charge, that software tools should be usable by people in their local language and despite any disabilities, and that people should have the freedom to customise and alter their software in whatever way they see fit.
Ovo gore ne mora nista da znaci, ali eto, cisto de se iznese neki mali argument koji inace nije razlog postavljanja ove teme.
Da li ce Ubuntu uvek biti besplatan? Pretpostavljam da su odani Ubuntu korisnici makar jednom ozbiljno razmisljali o tome? Sta ako pocnu da ga naplacuju…?
:/
19. septembar 2006. u 11:13 am #47917Milanche
UčesnikUh, nadam se da se to neće dogoditi.
19. septembar 2006. u 11:17 am #47918Mr_Pingvin
UčesnikIzgubili bi mnogo korisnika ako bi počeli da naplaćuju..
19. septembar 2006. u 11:26 am #47919Milanche
UčesnikDa mislim da ne bi smli da naplaćuju sve dok su među Top 10. A kad se pogoršaju lobodno nek plaćaju. Ja uvek uzimam najpopularniji i najbolji distro. :biggrin: :biggrin: :biggrin: Za ostale (distoe) me boli dupe
19. septembar 2006. u 11:29 am #47920kmilos
UčesnikPa sistem će valjda uvek biti besplatan, ali možda njegovo nabavljanje neće… npr. izgleda se bliži kraj svim onim besplatnim CD-ovima:
https://wiki.ubuntu.com/UbuntuWeeklyNewsletter/Issue14#head-1e3555bea7bd06018bbadcf89ed23281e09d78f1
19. septembar 2006. u 11:34 am #47921Milanche
UčesnikO, ne!!! A tako su mi se sviđala ona pakovanja (kartonska).
19. septembar 2006. u 1:27 pm #47922BrokeBody
UčesnikI nalepnice. 🙂
19. septembar 2006. u 6:29 pm #47923Milanche
UčesnikDa, mada umesto 4 one nalepnice mogli bi da šalju ou malu tvrdu debelu nalepnicu. Ovako nešto

20. septembar 2006. u 12:49 am #47924Cartman
UčesnikKako bre da se plaća Ubuntu? Pa kad bi naplaćivali za njega, to ne da bi bilo glupo, nego bi bilo nenormalno glupo jer tada ne bi imao nikakve veze s celom Ubuntu idejom, znači, Ubuntu tad nikako ne bi mogo da se zove Ubuntu, ako bi naplaćivali za njega. Ubuntu ideja promoviše pomaganje svim ljudima, potpuno besplatno i bez ikakve lične koristi. Neslon Mandela je sve lepo objasnio u onom video klipu koji imate na LiveCD-u, pa pogledajte taj video klip ako niste.
22. septembar 2006. u 3:40 am #47925BrokeBody
UčesnikEvo sta mi je jedan lik malo pre rekao na Ubuntu forumu:
Mark Suttleworth said (me in his presence)(swear) he had a dream to use the money he got from Thawte to make people happy. He wanted Linux.
No.
He wanted MORE.
He wanted…
Debian.
And from then on Ubuntu will ALWAYS be FREE for as long as it can be supported with his money, and then we’ll find a way to support this from then on.
That was about 2-3 years ago.
And I’ll believe him forever.Za one koji ne znaju, Thawte je kompanija koju je Mark prodao kompaniji VeriSign 1999.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.