Početak›Форуми›Linuks distribucije›Slackware›čudno pucketanje sistemskih zvukova
- This topic has 9 odgovora, 3 glasa, and was last updated 17 years, 9 months ranije by
Marel.
-
AutorČlanci
-
19. decembra 2005. u 8:12 pm #6664
Mr_Pingvin
Učesnikuradio sam upgrade kde-a na 3.5, i od tada sistemski zvukovi mi pucketaju..
Probao sam da vratim stari arts paket, ali opet isto… ima li neko rešenje??.. na mašini slack 10.1 ..
19. decembra 2005. u 11:51 pm #38509LimitMan
UčesnikJa sam imao te probleme sa SuSe-om nekada davno i problem je bio u alsi … E sad .. ko za jeli to isti problem …
19. decembra 2005. u 11:54 pm #38510LimitMan
UčesnikEh da?
jeli ti se to javlja samo sa sistemskim zvucima jer meni je to bilo sa SVIM zvucima …Jednom prilikom mi se desilo pri jednom servisiranju da SB Audigy pucketa i pusta cudne zvuke cim je bilo nekog kretanja na ekranu.
Problem je bio u izduvanim kondezatorima na chaintec ploci …
Nadam se da nije to 😀
20. decembra 2005. u 12:35 pm #38511Mr_Pingvin
UčesnikPa problem je sa svim zvucima… probaću da uradim nešto sa alsom… mada primetio sam da mi zvuk strašno kasni, a muzika mi secka ko luda.. naprimer otvori se notify a malo kasnije se čuje zvuk… ili podigne sistem, krenem da radim i posle 20 sec se čuje startup sound… kako to glupo izgleda.. 😕 😕
20. decembra 2005. u 6:02 pm #38512LimitMan
UčesnikPa … Ovaj …
Ne secam se sada tacno ali mislim da je i meni kasnilo …
Uglavnom … Probaj (npr) u XMMS-u da podesis da ti output bude direktno alsa …
Ako se i tu pojavi problem (kada zaobidjes aRTS onda je 100% u alsi …So .. New Version, Recompile, Install…
20. decembra 2005. u 9:28 pm #38513Mr_Pingvin
UčesnikA pazi šta xmms ispljune..
$ xmms
*** glibc detected *** free(): invalid pointer: 0x4081fd99 ***
Abortedili mi je ovo neki raspad sistema, ili nešto… baš sam zaprepašćen, amarok radi a xmms ne… ništa kad ti ovako krene, pa neznaš šta je s čim i ko-kome-čemu -kako-zašto pravi probleme…. zar obična nadogradnja na kde 3.5 da napravi ovolko problema.. stvarno mi ide na nerve.. 😈 😈
21. decembra 2005. u 1:03 am #38514LimitMan
UčesnikAda nisi ti menjao procesor u poslednje vreme?
Ili mozda memoriju nesto akao?21. decembra 2005. u 7:41 pm #38515Mr_Pingvin
UčesnikZapravo, ojadio sam memoriju… imao sam 2×256 a sad sam jedan modul uzeo za drugu mašinu… Probao sam alsu 1.0.10, napravio sa sve kako patrick zapoveda, i neće.. opet pucketanje… kada radim na root nalogu opet isto..
Razmišljam da stavim 10.2 i na njega kde 3.5, mada ovde mi sve namešteno.. samo zvuk ne radi.. 😕
24. decembra 2005. u 5:20 am #38516Mr_Pingvin
UčesnikOk… obrisao sam .kde stablo u home direktoriji i pucketanje je nestalo.. jupiiiii… startup sound još uvek kasni.. pretpostavljam da je to neki bug u kde 3.5 ili je takav build… to je sitnica.. Uglavnom malo sam se zamislio i jednog jutra dok sam palio komp, shvatio sam da više ne koristim slack 10.1 već mr_pingvin ver 0.01. tako je ispalo.. 😀 😀 .. od starog slacka skoro ništa nije ostalo, jer sam skoro sve pakete napravio sam a one stare sam obrisao… eto tu je moja greška… pravljenje i prepravljanje distribucija je jako teško, i potrebno je mnogo iskustva da bi sve to stabilno radilo ili radilo uopšte.. nije ni bitno… sve sam to lepo isformatirao pa o5 iz početka. Sledeći put će sigurno ispasti bolje.. wish me all the luck.. 🙂 🙂
25. decembra 2005. u 6:53 pm #38517Marel
UčesnikA pazi šta xmms ispljune..
$ xmms
*** glibc detected *** free(): invalid pointer: 0x4081fd99 ***
AbortedMeni se to isto desavalo na Slack 10.1 ali je kompajlirana i insalirana u /usr/local verzija radila. Ni do danas mi nije jasno zasto jer su svi oficijelni paketi bili netaknuti.
-
AutorČlanci
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.