Почетак › Форуми › Линукс › Линукс умрежавање › conexant soft-modem.. nemogu se spojit na net
- This topic has 9 одговора, 4 гласа, and was last updated 21 years, 3 months раније by Lotar.
-
АуторЧланци
-
2. октобар 2003. у 7:15 pm #2929EladioУчесник
..imam conexantov softmodem i mandrake 9.1..
nabavio sam beta driver, ali i skinuo onu free verziju s vaseg sitea i uvjek nailazim na isti problem..
nakon sto sam instalirao driver, pokusao sam se spojiti preko KPPP , sve sam fino nastimao i probao connect..
otvori se prozorcic u kojem fino kaze “modem ready”
pa “modem initializing”i tako stoji..
ne cuje se modem da bira ni nista
u cemu je problem?
2. октобар 2003. у 10:55 pm #13438tomaja_bvsУчесникto se i meni desavalo sa prethodnim verzijama mandrake-a koje sam koristio, ali sa verzijom 9.1 nemam tih problema.
driver za connexant koji garantovano radi se moze naci na http://www.linuxant.com
tamo je i uputstvo za instalaciju.
potrebno je samo prvi put konfigurisati modem pomocu hcfpciconfig ili hcfusbconfig, u zavisnosti od tipa modem-a.pozdrav.
2. октобар 2003. у 11:31 pm #13439popeyeГлавни мајсторLinuxant od proslog meseca naplacuje drajver (15EUR).
Postoji i besplatna (free) verzija koja radi na 14400 b/s, no bas se i nije pokazala (cak i da jeste, sto sam kupio modem 56K ako cu ga voziti na 14.4) funkcionalnom.
3. октобар 2003. у 10:28 am #13440EladioУчесник..mislim da mi KPPP nije iskljucio wait for dial tone 🙄
probat cu s nekim drugim programom, imate koji za preporucit?ili mozda da zavirim u scriptu po kojoj KPPP cacka, ali gdje se to radi,pa da probam sam promjenit taj wait for dial ton ako nije isklkjucen?
ponavljam,..imam i beta i free drivere pa sumnjam da je u tome rijec 🙄
thanks na dosadasnjoj pomoci 🙂
3. октобар 2003. у 11:29 pm #13441popeyeГлавни мајсторKoristi ATX3 string.
6. октобар 2003. у 8:59 am #13442EladioУчесник..i dalje nista… luda sam vise…
u commandama mi je vec nastiman ATX3 string.nego
..nije mi jasno zasto nemogu uopce ukucati nikakvu naredbu u mini terminal..ima li tko kakvu ideju???7. октобар 2003. у 10:47 pm #13443popeyeГлавни мајсторProveri u minicomu da li radi ATX3 string kako treba.
Takodje, ako KPPP pravi probleme i ne mozes to da sredis, probaj wvdial.
13. октобар 2003. у 9:35 am #13444EladioУчесник..novi podatci…
..potpono ista stvar mi se desava i knoppixxu 3.2 i u knoppixx 3.3 ?
…kakav minicom mi predlazes?
nisam jako iskusan linuxas pa oprsoti ako se ne snalazim bas u pojmovima i programima 😉probat cu ovaj tvoj drugi program sto mi sugeriras 😉
13. октобар 2003. у 11:55 am #13445LotarУчесникPosto i ja imam slican problem mogu da dodam da sam probao wvdial i nista se ne dogadja. Dobijam poruku ‘ Cannot open /dev/ttyS0 : Device or resource busy’ ili ‘ Modem not responding’ a sto je najcrnje kod mene je modem (USR 56K ext) radio sve dok nisam promenio telefonsku liniju. Nemam pojma sta da radim. Hajde ljudi dajte neki savet.
13. октобар 2003. у 11:57 am #13446LotarУчесникZaboravio sam da dodam da kod mene u kppp terminal radi normalno.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.