Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Предлози и питања › cms iza linuxo.org
- This topic has 24 одговора, 7 гласова, and was last updated 15 years, 11 months раније by
dukenukem_4d.
-
АуторЧланци
-
26. август 2010. у 3:57 pm #12029
pootzko
Учесникpozdrav!
koji ste CMS koristili za naslovnu, a koji za forum linuxo.org sajta?
hvala
26. август 2010. у 6:20 pm #85245tomaja
Гост27. август 2010. у 8:29 am #85247pootzko
Гостpozdrav,
hvala na odgovoru =)u biti zanimalo me.. kao jedna linux zajednica – pretpostavljam da se zalažete za open-source. no, koliko sam pogledao source, od svugdje (skoro svugdje) su uklonjeni dijelovi koda koji spominju drupal/smf…
ne smatrate li da bi bilo u redu barem negdje u footeru navesti nešto tipa “powered by: drupal & smf” i staviti linkove na njihove official stranice… ako ništa drugo, onda s principom podrške tim zajednicama koje nam besplatno i slobodno pružaju takve cms-ove? ne bi li to bilo u duhu otvorenog koda?
ne palim vatru, i ne želim bit drzak već eto… sitnica koju sam zamjetio, i prijedlog kako možete još bolje nego što je trenutno 😉
osim toga – dizajn s naslovne je prva liga. čist, jednostavan, moderan. odlično++
ugodan pozdrav iz HULK-a =)
gambatte!27. август 2010. у 9:27 am #85248tomaja
ГостDrago mi je da si “zagriženi” open sorsovac 😉 ali ipak moram malo da se odbranim :). Na staroj verziji sajta sve je bilo vidljivo, tj. i Joomla i SMF napomene o licenci koje su se nalazile u dnu stranica. Naravno, ni kod nove verzije sajta ništa od koda nije uklanjano, ili bar ja nisam. Jedino je, privremeno, deaktiviran blok sa malim Drupal banerom, jer još uvek nisam odredio mesto gde ću smestiti njega ali i copyleft napomenu za sam sajt.
Dakle, jedni krivac sam ja, jer još nisam završio sa uređivanjem sajta, ali evo, pošto sam i sam ljubitelj Drupala i generalno, softvera otvorenog koda, videću da što pre to sredim.
Pozdrav od NVO Linuxo za HULK !
27. август 2010. у 3:24 pm #85251DrLove73
ГостKada maliciozni posetioci mogu da vide koji je CMS i koja je verzija, onda mogu da u slucaju bezbednosnog propusta u toj verziji mnogo lakse hakuju sajt ako nije “up to date”.
27. август 2010. у 6:21 pm #85253pootzko
Гостpostoje načini da se to sazna i bez da ti u footeru piše točna verzija cms-a… 😉
27. август 2010. у 7:31 pm #85254DrLove73
Гост“mnogo lakse” znaci da i obicni skript kiddies imaju olaksan posao.
28. август 2010. у 9:06 am #85258pootzko
Гостma ok, ali neće se ništa posebno dogoditi ako negdje stoji link na drupal stranicu.. =)
enivej, nisam mislio nikakvu frku dizat, već sam samo bio znatiželjan, a tomaja je odgovorio već.. pozdrav =)28. август 2010. у 9:52 am #85259DrLove73
ГостMa nije nikakva frka. Samo moj generalni stav o on-line bezbednosti. FYI.
A ako se updateuju security patch-evi nije ni toliko bitno. Problem je samo ako ostavis nebezbedan sajt uze vreme pa ti se pojavi neka lobanja sa kostima na glavnoj stranici.
28. август 2010. у 6:10 pm #85261slaks
ГостMa nije nikakva frka. Samo moj generalni stav o on-line bezbednosti. FYI.
A ako se updateuju security patch-evi nije ni toliko bitno. Problem je samo ako ostavis nebezbedan sajt uze vreme pa ti se pojavi neka lobanja sa kostima na glavnoj stranici.

:bigsmile:
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.