Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Činjenice o Windowsu i LinuxuPogledajte najnovije podatke iz bele knjige i i
- This topic has 20 одговора, 9 гласова, and was last updated 19 years, 2 months раније by
foxbunny.
-
АуторЧланци
-
1. јун 2007. у 3:33 pm #55025
foxbunny
УчесникOSX bre ljudi sarenis obican, mozda gresim , na mene je ostavio takav utisak ko Linspire/Freespire :p :p
pozzz RaJa
E, i ja isto mislim. Mislim da je kod Applea najsladji deo hardver.
1. јун 2007. у 5:30 pm #55026miodragz
УчесникBilo nekad ako mislis na procesor za ostalo je isto diskutabilno
1. јун 2007. у 5:35 pm #55027foxbunny
УчесникBilo nekad ako mislis na procesor za ostalo je isto diskutabilno
Pa ne bih rekao. Bas mi je prosle nedelje pokazivao jedan ortak svoj MacBook ili iBook, kako se bese zvase to. Braaate. Kakve sve fore ima. Toliko truda ulozenog u hardver je svakako tesko imitirati. Tipa, adapter koji se prikljucuje na magnetni prikljucak, pa ako se sapletes o kabl, on se samo otkaci. Kad se setim koliko puta sam se iscimao zgazivsi kabl na mom starom bivsem laptopu.
Ali sam softver nije nista posebno. Bitnija je podrska komercijalnog sistema MacOSXu, ali sto se mene tice sad na Linuxu imam sve sto mi treba, tako da mi je ugodjaj podjednako dobar ili bolji nego na OSXu.
1. јун 2007. у 6:17 pm #55028svrbin
УчесникШто је баби мило то јој се и снило.
Тако и редмондовци.1. јун 2007. у 6:41 pm #55029foxbunny
УчесникШто је баби мило то јој се и снило.
Тако и редмондовци.Hahahahaha, extra slika. Mada, ne bih isao tako daleko. Covek samo radi svoj posao. Tako bi i ti da ti je fotelja (ma sav namestaj) oblozena stotkama (i to ne bilo kojim stotkama, vec kvalitetnim, zelenim).
1. јун 2007. у 7:17 pm #55030LimitMan
УчесникPo meni ovo jedno znaci … MICROSOFT VIDI OPASNU KONKURENCIJU U LINUXU!
Do sada su maltene sebe proglasavali za jedini operativni sistem … Sada od jednom pocinju da se takmice sa linuxom!Najvise ih izgleda bole mala preduzeca, koja su sve vise pocela da koriste open source programe i linux … Takodje ih boli to sto (pogotovu u istocnim zemljama) vecina velikih firmi imaju windowse kao workstatione, a linux servere (pa cak i routere ako nemaju da priuste sebi cisco)…
Jedini korak koji im sada ostaje je antireklama … A ovo je ANTI REKLAMA…
Sto se tice firmi i grupa koje su ispitivale … Pitanje je ko je njihov vlasnik … Da nije mozda neka firma iz Redmonda?
1. јун 2007. у 9:21 pm #55031svrbin
Учесник[quote=”svrbin”]
Што је баби мило то јој се и снило.
Тако и редмондовци.Hahahahaha, extra slika. Mada, ne bih isao tako daleko. Covek samo radi svoj posao. Tako bi i ti da ti je fotelja (ma sav namestaj) oblozena stotkama (i to ne bilo kojim stotkama, vec kvalitetnim, zelenim).
[/quote]Да ја имам ту силну кинту – не бих ништа радио, или бих правио џабе тј. из мерака.
2. јун 2007. у 1:41 am #55032foxbunny
УчесникДа ја имам ту силну кинту – не бих ништа радио, или бих правио џабе тј. из мерака.
Zato je i nemas. ^-^
2. јун 2007. у 10:14 am #55033velial
Учесникkoliko cujem okolo najveci problem kod viste je nedostatak softvera za nju. Kada se budu napisali drajveri i ostalo bitice ona kao i XP sto je sada. Cika Bili je ovog puta malo rizikovao. Prakticno receno dao je rok od godinu dana kompanijama da napisu softver za njegovu vistu, a oslanja se na inerciju ljudi i reklamu da preko zahteva svojih kupaca uspe da ih natera da urade to u roku od godinu dana.
Problem ce biti ako ne bude bilo dovoljno softvera za vistu do pocetka sledece godine. Oce li bili stvarno ukinuti podrsku za XP. Mislim da nece posto bi se na taj nacin odreko jedinog proizvoda koji nesto vredi. Trenutno je vista kao da ste stavili neki matori linux koji ne moze ni 10% iz masine da izvuce, i ako se ne napise dodatni softver bitice to samo lepo nasminkana pisaca masina sa dodatkom DVD plejera. Koliko cujem neke od softverskih kompanija negoduju da od M$-a ne dobijaju dovoljno informacija da napisu kvalitetan softver za vistu i ako se stvari ne promene najverovatnije softver nece ni pisati. To je najvise izrazeno u oblasti sigurnosti sistema. Izjave o sigurnosti viste i to da vise nece biti potrebni razni antivirusi upravo govore o tome gde M$ pokusava da stvori svoje uporiste. U svakom slucaju ostaje da sacekamo da prodje tih godinu dana pa ce se stvari iskristalisati.3. јун 2007. у 10:10 am #55034burga
УчесникПа овде нема ниједна студија млађа од 2005. Што ваљда треба да значи да у протекле две године није било ниједног “случаја” у коме је Виндоуз бољи. А смешно је што им свака реченица почиње са “у студији коју је спонзорисао Мајкрософт…”
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.