Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › Činjenice o Windowsu i LinuxuPogledajte najnovije podatke iz bele knjige i i
- This topic has 20 odgovora, 9 glasova, and was last updated 19 years, 2 months ranije by
foxbunny.
-
AutorČlanci
-
31. maj 2007. u 7:11 pm #8671
miodragz
Učesnik1. jun 2007. u 6:47 am #55016GoranSTX
UčesnikDruze, nisi valjda ocekivao da na M$ sajtu pise ista drugo? Veruj da sam ugasio tab sa tvojim linkom u roku od tri sekunde kad sam video da su “vodece kompanije i nezavisni analiticari” preporucuju win.
LOL!1. jun 2007. u 8:13 am #55017miodragz
UčesnikZanimljivo je da se pale na to ljudi i to koji ne bi trebalo
1. jun 2007. u 1:48 pm #55018foxbunny
UčesnikPa pazi, sto su firme stabilnije (mislim pritom na klijente Mikrosofta), to imaju slabiju tendenciju ka promenama. Dakle, ako ti ide dobro, sto bi menjao, je l’? S druge strane, dinamicne firme ne jure toliko stabilnost koliko poboljsanje poslovanja. I upravo tu je velika bitka izmedju Linuxa i Microsofta.
E sad, MS koristi stabilne, inertne firme kao reklamu da bi pridobio te manje (a i vece), dinamicne firme koje pokusavaju da ubodu pravi recept. Ili mozda ne? Tu je zackoljica. Dinamicne firme imaju drugacije potrebe i sklonije su eksperimentu, pa ce lakse da se odluce da bar probaju Linux. Dakle, ovo sto smo videli sa linka je pre svega pokusaj da se zadrze veliki klijenti koji trenutno ne vide potrebu da se prebacuju na Linux. A zadrzavanje dinamicnih firmi na MS platformi je sekundarni cilj.
Sto se tice Srbije, mi jos uvek nemamo dovoljno jaku organizaciju korisnika Linuxa. Na primer, da li postoje organizacije koje bi mogle da pruzaju lokalnu 24/7 tehnicku podrsku nekom preduzecu od 300-500 ljudi? RedHat, bi mozda mogao (i moze). Novell? Mandriva? Canonical? Kada ti veci igraci dodju ovde, onda ce situacija da bude mnooogo bolja. Ovako, jbga. MS, mislim, ne mora cak ni ovoliko da se cima.
1. jun 2007. u 1:54 pm #55019RiSK
UčesnikBice interesantnija situacija od januara dogodine.
MS prestaje da prodaje XP i daje podrsku za njega, sto znaci da ce malo nakon toga svi morati da rade softver za Vistu, a Vista nesto bas nije prihvacena od strane potrosaca.
To je vreme kad Linux i Apple imaju dobre sanse da se probiju na znacajno vece trziste. Cini se da Linux ima vece sanse jer prelazak na Linux zahteva manje napora (ne mora se kupovati nov hardver).1. jun 2007. u 2:07 pm #55020foxbunny
UčesnikBice interesantnija situacija od januara dogodine.
MS prestaje da prodaje XP i daje podrsku za njega, sto znaci da ce malo nakon toga svi morati da rade softver za Vistu, a Vista nesto bas nije prihvacena od strane potrosaca.
To je vreme kad Linux i Apple imaju dobre sanse da se probiju na znacajno vece trziste. Cini se da Linux ima vece sanse jer prelazak na Linux zahteva manje napora (ne mora se kupovati nov hardver).Ne mora ni za novi OSX da se prelazi na novi hardver (mada je pozeljno ako posedujes losiju masinu). Isto tako, na novije Macove moze da se instalira sve sto radi na x86 arhitekturi. Koliko znam.
Ali covece, nisam znao da vec od sledece godine nema podrske za XP. Mislio sam da ce ipak da produze malo podrsku. Ipak, super! Nadam se da se MS zajebao u proceni i navijam za Linux, naravno. 🙂
1. jun 2007. u 2:25 pm #55021RiSK
UčesnikTo su zadnje vesti is MSa za koje sam cuo.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/6551429.stm
Inace, po anketama nekih firmi koje sklapaju konfiguracije, vecina ljudi izmedju Viste i Linuxa bira Linux.Nego, Apple izdaje nov OS do tada. Popularnost im je skocila. Cene opadaju.
A to da se moze instalirati na obican PC, to preskoci. Trebas imati specifican hardver. Postoje ljudi kojima je proradio, ali postoji i dosta ljudi kojima ne radi. Sve je nelegalno. O podrsci ne razmisljaj.1. jun 2007. u 2:35 pm #55022foxbunny
UčesnikO podrsci ne razmisljaj.
Ja bez podrske ne bih mogao ziveti. 😀
1. jun 2007. u 3:01 pm #55023miodragz
UčesnikOSX sljaka samo sa Intelovim procesorima oni koji imaju Amd moze da zaborave
1. jun 2007. u 3:08 pm #55024Highlander
UčesnikOSX bre ljudi sarenis obican, mozda gresim , na mene je ostavio takav utisak ko Linspire/Freespire :p :p
pozzz RaJa
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.