Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › Chat preko GPRS-a
- This topic has 5 odgovora, 3 glasa, and was last updated 20 years ranije by
LimitMan.
-
AutorČlanci
-
17. avgust 2006. u 9:46 am #7704
worky
UčesnikIsprobao bih svoju novu gprs konekciju na nekom chatu pa ako neko ima neki predlog neka postuje.
Pošto je gprs u pitanju ne bi smele da mi se vrte reklame i da dolaze veliki fajlovi jer je poprilicno skup download.Išao sam malo na krstaricu ali tamo se vrte neke reklame java skriptovi, i ne isplati se preko gprs-a
18. avgust 2006. u 6:30 am #46877LimitMan
UčesnikPa nemoj da ides na krstaricu preko jave … Koristi IRC klijent (X-chat, BitchX…)
server ti je irc.krstarica.com …kanal je #krstarica … Samo potrazi ovde po forumu objasnio sam nekom o kodu koji mora da se ukuca (da bi moglo da se prstupi krstarici)…IRC chat koristi jako malo internet veze … Desavalo mi se (dok sam mnogo chatovao) da za par sati ne napravim ni jedan ceo MB
18. avgust 2006. u 7:03 am #46878velial
UčesnikImas na krstarici uputstvo koji server i port. Kad se logujes on ti sam ispise koji kod treba da ukucas. Pazi da kod IRC-a iskljucis one opcije za automatsko prihvatanje fajlova i sl. da ti slucajno neko ne nabije racun.
18. avgust 2006. u 7:35 am #46879worky
UčesnikE hvala probaću tako na krstarici. Inače išao sam na serbiancafe sa Operom i tamo za tri sata sam ukupno imao oko 300kb downloda.Od toga sam oko 50 potrošio tako što sam otvorio onu Blablabla stranicu u drugom tabu.Šteta što nisam neki čater ali ko zna ..
22. avgust 2006. u 4:57 pm #46880worky
Učesnik@Limitman Imam problem kada se logujem na krstaricu sa BitchX klijentom.Sve je ok dok ne dođe do one rutinske kontrole,neće da mi prikaže kod koji treba da ukucam.Izgleda ovako:
krstarica.com)- Routine check 🙂 Please type:
ùíù BitchX: Auto-ignoring Pricaonica for 10 minutes [NOTICE flood]]Kako bih mogao da prevaziđem ovo? A sa Xchatom se ulogujem bez ikakvih problema,znači ne ignoriše onaj kod,prikaže ga i sve ok.Ali on kod mene guta kilobajte,vuče sa neta neviđeno,dok BitchX vrlo malo neta troši i mislim da se sa njim isplati čat sa gprs konekcijom,mada nema komfor kao Xchat.
22. avgust 2006. u 7:01 pm #46881LimitMan
Učesnikufff … nisam koristio BX odavno … ne secam se kako sam to prevazilazio … Ili sam iskljucivao autoprotect (ne pitaj me kako jer se stvarno ne secam) ili sam stavljao domain *krstarica.com u friends listu … Tako nesto …
Sve jedno nemoj da se zavaravas sa tom razlikom…
Jedino sto XChat moze da vuce vise to je zbog lag mettera … Ali on je prisutan i u BX-u (samo je pitanje intervala ping-a)… Uglavnom, sve informacije koje saljes i sve informacije koje primas su ISTE! Inace, da bi smanjio protok modifikovao sam bio XChat kako ne bi radio /who #kanal pri ulasku na isti … Veruj mi… Ovo pri ulazu na krstaricu moze MNOGO da ti pomogne (oko 20-30 KB ako ne i jace) samo sto moras maaaalo da lomis glavu sa XChatovim source-om … -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.