Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › CD problem?
- This topic has 10 одговора, 6 гласова, and was last updated 20 years, 5 months раније by Duffman.
-
АуторЧланци
-
29. април 2004. у 7:30 am #3633DuffmanУчесник
Uzeo sam neki Audio CD od druga koji je (verovatno bio namenjen za meni mrski M$ …….ostatak nisam napisao iz gnusanja 😀 ) i moj BenQ rezac nece da ga procita (mada Mandrake, Data Cd-eve hoce), izbacuje input/ouput gresku kad pristupam iz konzole a u grafickom okruzenju kaze da ne moze da prikaze /mnt/cdrom folder mandrake je 9.1 .
29. април 2004. у 9:00 am #18396NightweaverУчесникPa ne mozes da mountujes Audio diskove. Nije to pitanje za sta je rezan…ne rezu se diskovi za M$ ili Linux..:) Probaj da ga pustis iz nekog CD Playera…KsCD ili JuK…sta god..ne mozes da vidis Audio CD pod /mnt/cdrom!! 😉 Ili, ako imas KDE 3.2.1, udji pod Services kada otvoris Konqueror (meni da leve strane) i onda ces moci da udjes na Audio CD. Inace da ga mountujes neces moci!! 😉 😉
29. април 2004. у 1:08 pm #18397popacУчесникPogledaj malo ovaj post.
http://www.linuxo.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2019
😆Kad sve to zavrsis, odes u xmms, add ==> dir
pa odaberes /mnt/cdrom (ili kako vec) i pojave ti se pesme 8)29. април 2004. у 1:38 pm #18398velisaУчесникUzeo sam neki Audio CD od druga koji je (verovatno bio namenjen za meni mrski M$ …….ostatak nisam napisao iz gnusanja 😀 ) i moj BenQ rezac nece da ga procita (mada Mandrake, Data Cd-eve hoce), izbacuje input/ouput gresku kad pristupam iz konzole a u grafickom okruzenju kaze da ne moze da prikaze /mnt/cdrom folder mandrake je 9.1 .
Da li je CD finaliziran? To moze da bude problem…
PS. nevezano sa ovim 9.1. bi trebalo (ako mozes)
da zamenis barem sa 9.2.
veruj mi, puno manje problema je sa 9.2.29. април 2004. у 2:31 pm #18399popacУчесникNezavisno od distribucije linuxa, ne mozes da mountujes bilo koj audio cd!!!!
10000% sam siguran 😯
29. април 2004. у 8:33 pm #18400АнонимниГостLJudi, audio se ne moze mountovati 10naX% 😉
29. април 2004. у 8:50 pm #18401negovanУчесникAudio CD mozes da slusas sa bilo kog plejera a da ga mountujes nema sanse.
30. април 2004. у 12:59 am #18402brainkillaУчесникAudioCD se ne moze mountovati iz jednostavnog razloga – na njemu nema fajl sistema …
30. април 2004. у 4:14 pm #18403DuffmanУчесникdobro shvatio sam poentu AUdio CD se ne moze mountovati, ali bi se po nepisanom pravilu moglo pristupiti 😕
@ velisaDa li je CD finaliziran? To moze da bude problem…
prilicno sam siguran da je bio finaliziran jer su ga barem 2 moja druga slusala na M$ W……. (razlozi za ….. su poznati)
PS. nevezano sa ovim 9.1. bi trebalo (ako mozes)
da zamenis barem sa 9.2.
veruj mi, puno manje problema je sa 9.2.slazem se ali cekam Mandrake 10 offical ili 10.1 (neka vrsta sujeverja 😀 )
@popac hvala videcu sta bude 😕4. мај 2004. у 7:33 am #18404velisaУчесникprilicno sam siguran da je bio finaliziran jer su ga barem 2 moja druga slusala na M$ W……. (razlozi za ….. su poznati)
Ne mora da bude… npr. sa XP ugradjenim programom za snimanje CD-a, ako ih ne zatvoris (ne samo sesiju) moze da se cita (i slusa) na drugom W..XP, ali na trecem racunaru pod linuxom ne radi.
Probaj da li ti audio diskovi rade na mini liniji. (obicnom kucnom cd playeru).
Ne bih da se pravim pametan, samo kazem sta se meni dogadjalo…
(npr. snimim 6 audio CD, na racunaru svi rade, a na mini liniji, 4 rade, dva ne !??)
Inace, audio diskove obicno slusam iz Xmms ili KsCD pod linuxomslazem se ali cekam Mandrake 10 offical ili 10.1 (neka vrsta sujeverja 😀 )
@popac hvala videcu sta bude 😕10-ku ti ne bih preporucio na II. Ja sam trazio misljenje bas na ovim forumima
pre nego sto sam krenuo u instalaciju 10-ke na racunarima u firmi. Nazalost,
pokazalo se da se na starijim PII racunarima bolje pokazala verzija 9.2.
Inace, da ne bude zabune, mandrake 10.0 radi ko ZMAJ na P4 racunarima.
(ne mislim na ZMAJ iz Zemuna…) 😉 -
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.