Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › cd me muci
- This topic has 7 одговора, 3 гласа, and was last updated 21 years, 9 months раније by
rogger.
-
АуторЧланци
-
23. октобар 2004. у 5:13 pm #4372
rogger
Учесникzdravo svima,
kad ubacim cd sa podacima na desktopu mi se pojavi ikonica cd i mogu da pristupam podacima ali kad ubacim muzicki cd ukljuci se plejer kao odbrojava sekunde ali nema zvuka i nema ikonice na desktopu.Muziku sa harda mogu ladno da slusam ali sa cd-a jok …gde sam pogresio .Mandrak 10.1 je u pitanju pa ako je neko voljan da me posavetuje.hvala unapred23. октобар 2004. у 5:48 pm #21992Off-Topic
УчесникProveri kako je zakacen kablic izmedju CD-i zivucne karte, a sobziron na to da audio cd nema file system tako neces moci ni da ga izmotiras tj. da pridjes neim file menager-om.
23. октобар 2004. у 8:16 pm #21993Li-nux
УчесникNemoras imati cd kabel da bi slusao muzicke cd-e. XMMS moze da vrsi digitalnu ekstrakciju sa cd-a, kao cd riper. Sve sto trebada uradis je sa selektujes opciju
Input plugins -> CD Audio Player -> Audio Mode -> Digital audio extraction
Takodje mozes ripovati muzicki cd i konvertovati druge formate u mp3 sa ovim pluginom za XMMS ftp://spirit.bentel.sk/mirrors/plf/mandrake/10.0/i586/out_lame-0.2.1-4plf.i586.rpm24. октобар 2004. у 3:18 pm #21994rogger
Учесникprobao sam mp3 disk i on bez problema reprodukuje iz Amarok-a dok iz xmms ne. jednostavno posle startovanja nestane sa ekrana nemogu ni plugins da dodam u xmms ne zadovoljava( libmp3lame.so.0).gde to da nadjem?
24. октобар 2004. у 8:34 pm #21995rogger
УчесникUspeo sam xmms(ctrl-p) i tu je bio problem . hvala svima
25. октобар 2004. у 3:54 pm #21996rogger
Учесникopet ja ,nije dobro nikako,jedno vreme radi a onda cd uredjaj mi zaglupi bilo koji cd da ubacim ne reaguje i stalno stoji ikonica cdrom na desktopu iako nema cd-a i tako do restarta.Koji mu je djavo?
25. октобар 2004. у 7:04 pm #21997Li-nux
УчесникTa ikona za cdrom ili neki drugi uredjaj na desktopu ti uopste ne treba. Mozes je ukloniti iz KControl centra. Iskljuci opciju LookNFeel -> Behavior -> Show device icons
Takodje bi bilo dobro onemoguciti automatsko pokretanje programa kad se ubaci cd.
Pokreni Start Menu -> System -> Configuration -> Hardware -> CD Properties
i iskljuci opciju “Start auto-run program on newly mounted discs”.
Opcija “Mount discs when inserted” mora biti ukljucena.Ako ti ovo ne pomogne, onda pokreni “Mandrake Control Center” i klikni na
Mount Points -> CD/DVD, selektuj opciju “Options” i klikni Ok. Selektuj opciju supermount i klikni na Ok.
Posle toga selektuj Done, klikni na Ok, i restartuj racunar.28. октобар 2004. у 6:19 pm #21998rogger
Учесникuspeo,hvala
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.