Почетак › Форуми › Линукс › Линукс форе & фазони › Bug u KDE 3.3 i 3.3.1
- This topic has 5 одговора, 3 гласа, and was last updated 19 years, 1 months раније by LimitMan.
-
АуторЧланци
-
23. јануар 2005. у 2:02 am #4718LYbУчесник
Ovo sam postovao i na yu.os.unix:
Situacija, KDE 3.3 potpuno pukne prilikom logouta, ali samo sa userom
‘root’. Zamrzne celu masinu. Kazu samo X u lokalu, ostali ulogovani useri
nisu ugrozeni – to nisam mogao da probam.Nesto sam gledao po netu i nasao u Debianovom bug database-u (zaboravio broj
bug-a). Javlja se sa kde 3.3 i 3.3.1, na kernelu 2.4, sa root userom. Nema
leka ali je workaround da se iskljuci “logoff sound”. Tako je jednostavno.
Ja po defaultu ubijam sve zvukove, zasto li sam ostavio na root-u da mi je
znati… 🙂Taman sam mislio da na slacka vratim kde 3.2.3, ali eto, ne mora.
11. септембар 2005. у 1:25 am #24170LimitManУчесникPre par dana sam prešao na 3.4 ali u 3.3 sam taj problem imao ne samo pri logout-u nego i pri gašenju mashine ili “init 3”.
Naime, ostajao mi je black screen, miš ukočen u sredini, a sa obe strane ekrana (levo i desno) pojavljivala su mi se dva kvadrata nekog čudnog “matrix green” patterna. Nakon nekog vremena, zaključio sam da to nisu bilo kakvi kvadrati već da je to konzola koja je čak i aktivna i prihvatala je kucanje (osim ako se ne radi o “Power down.”) U tu konzolu (iako se maltene ništa ne vidi pošto je font veličine 0.1 :)) sam par put kucao user i pass i ponovo pozivao init 4 … X se dizao bez problema i ponovo sam mogao da se logujem …
Sa 3.4 još nisam stigao da isprobam pošto nakon intalacije 3.4 još nisam rebootovao mašinu …
11. септембар 2005. у 3:01 am #24171LYbУчесник3.4 i 3.4.2 ima cudan trip da mu pukne kicker pri logoutu ali se sam i povrati, tako da nije kriticno… i ne dogadja se uvek… sve vise mislim da je kriva baghira tema, posto se na drugim nalozima ne javlja.
11. септембар 2005. у 2:44 pm #24172LimitManУчесникNotjas sam probao da ugasim komp (chisto radi testa) … dogodilo mi se isto … Znachi da kod mene nije problem u KDE-u nego u xorg-u … blah!
Ispitatju vetj shta je …
11. септембар 2005. у 4:23 pm #24173densУчесникNaime, ostajao mi je black screen, miš ukočen u sredini, a sa obe strane ekrana (levo i desno) pojavljivala su mi se dva kvadrata nekog čudnog “matrix green” patterna. Nakon nekog vremena, zaključio sam da to nisu bilo kakvi kvadrati već da je to konzola
Ako imas nVidia karticu onda je ovo dobro poznat i dokumentovan problem za koji postoji resenje…
12. септембар 2005. у 12:37 am #24174LimitManУчесникAti … 9200 VIVO …
Iskreno … ne smeta mi toliko posto mi komp stoji non-stop ukljucen … Inace naj verovatnije da postoji resenje …
Inace … desava se bilo sa integrisanim driverom za graficku bilo sa Atijevim …Ma nebitno 😉
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.