Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › Browser Wars
- This topic has 6 odgovora, 3 glasa, and was last updated 21 years, 2 months ranije by
slaks.
-
AutorČlanci
-
23. maj 2005. u 6:22 am #5413
Bastard
UčesnikDosao sam do jedne internet stranice koja nije bila dobro pokazana u mojoj mozili firefox 1.7 (iako je rezolucija ekrana bila 1024).Na toj stranici su trebali da budu samo bezvezni linkovi na sajtove nekih muzickih grupa i td. ali prvi link je bio linkovan na ovo
Ovo je valjda home page windows pushmepull drag & drop web mastera.
Ti neki ljudi razmisljaju na nacin “zavrsio sam kurs za web mastera postacu bogat” i pate od mortgage wrong clock serch engine sindroma.
E sad hteo sam da kazem da mozilu za windows netreba uopste praviti ali bilobi ispravnije reci da nije je trebalo napraviti popularnim browserom.
Tako bi takvim skripterima jedini poznati neprijatelj ostao explorer.
Koliko sam mogao da vidim windows se brani manje vise uspesno servis pakovima kao sto je i ovaj sp2 koji trenutno iznenadjujuci dobro blokira poopup prozorcice i td.E sad vidim da se pojavljuju i razni tool barovi na web stranicama i to samo za mozilu.Kad se budu iznenadili sto ih niko ne instalira onda ce se instalirati sami (na windowsu samo iskreno se nadam)
Najgora stvar je da na nasim web stranicama takvi programi i skripte se pojavljuju pre nego na drugim mestima i ja mislim da je to samo iz neznanja vlasnika takvih sajtova.
24. maj 2005. u 11:42 am #28750darthmajor
UčesnikJa koristim Operu pod linuxom i pod windowsom,i cini mi se da je on imun na takve stvari…
Koje su prednosti mozille uopste???-Meni je previse explorer-oliki…25. maj 2005. u 11:57 pm #28751Bastard
UčesnikMa bas sad sam ukljucio komp kod nekih ljudi i to sa sp2 i za 5 minuta sam zakljucio da u procesima postoji cudan server proces koji koristi fajl u /temp
folderu a razlog zasto sam pogledao je sto je explorer pucao stalno a posebno kada pokusa da ucita java chat window sa krstarice 😆
Sutra cu morati da pozatvaram portove sharove i gluposti i samo da kazem da ovaj micro$oft anty spy je slicica u uglu kod sata i nista vise.Ovo u fazonu nemoj da instaliras nista mi te stitimo 😆26. maj 2005. u 8:33 am #28752slaks
UčesnikDosao sam do jedne internet stranice koja nije bila dobro pokazana u mojoj mozili firefox 1.7 (iako je rezolucija ekrana bila 1024).Na toj stranici su trebali da budu samo bezvezni linkovi na sajtove nekih muzickih grupa i td. ali prvi link je bio linkovan na ovo
Ovo je valjda home page windows pushmepull drag & drop web mastera.
Ti neki ljudi razmisljaju na nacin “zavrsio sam kurs za web mastera postacu bogat” i pate od mortgage wrong clock serch engine sindroma.
E sad hteo sam da kazem da mozilu za windows netreba uopste praviti ali bilobi ispravnije reci da nije je trebalo napraviti popularnim browserom.
Tako bi takvim skripterima jedini poznati neprijatelj ostao explorer.
Koliko sam mogao da vidim windows se brani manje vise uspesno servis pakovima kao sto je i ovaj sp2 koji trenutno iznenadjujuci dobro blokira poopup prozorcice i td.E sad vidim da se pojavljuju i razni tool barovi na web stranicama i to samo za mozilu.Kad se budu iznenadili sto ih niko ne instalira onda ce se instalirati sami (na windowsu samo iskreno se nadam)
Najgora stvar je da na nasim web stranicama takvi programi i skripte se pojavljuju pre nego na drugim mestima i ja mislim da je to samo iz neznanja vlasnika takvih sajtova.
Kao prvo druže moraš da razlikuješ stvari, koliko vidim ti ne koristiš FireFox pretraživač već Mozillu 1.7.8 što su dva različita pojma i ako su dosta slični i dolaze od istog proizvođača.
Kao drugo istraživanje koje je sproveo linux magazin u ovom mesecu a koji se odnosio na korišćenje pretraživača pokazao je da čak 90% korisnika Linux OS koristi FireFox a preko 62% korsnika windowsa. I bez obzira šta mi mislili i koji nam se pretraživač više sviđa FireFox je trenutno broj jedan u svetu.
I još jedno ako pogledamo druge pretraživače videćemo da se skoro 95% njih zasnivaju na FireFox-u.A što se tiče pitanja koja je prednost FireFox-a uopšte? treba okrenuti pitanje i reće a po čemu se razlikuju drugi pretraživači od njega jel koliko se vidi oni su skoro većinu stvari pozajmili od ForeFox-a
Toliko o ovoj temi
😉
26. maj 2005. u 8:37 am #28753Bastard
UčesnikNisi ti uopste ukapirao o cemu sam pisao u prvoj poruci.
Uopste koristim firefox based na mozili naravno.Naravno da nemam problema jer sam na geek os-u 😉
Nekada da bih koristio netscape explorer na window$e morao sam da instaliram od netscape direktno i nije postojala druga instalacija za window$e.Mislim da je bilo bolje da je tako i ostalo.E ti avatari su vam odvratni 😆
26. maj 2005. u 8:48 am #28754slaks
UčesnikNisi ti uopste ukapirao o cemu sam pisao u prvoj poruci.
Uopste koristim firefox based na mozili naravno.Naravno da nemam problema jer sam na geek os-u 😉
Nekada da bih koristio netscape explorer na window$e morao sam da instaliram od netscape direktno i nije postojala druga instalacija za window$e.Mislim da je bilo bolje da je tako i ostalo.E ti avatari su vam odvratni 😆
Ok sad smo se razumeli.
Šta fali ovim avatarima?
26. maj 2005. u 8:52 am #28755slaks
Učesnikšta kažeš na ovog?
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.