Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Debian › boot time
- This topic has 18 одговора, 10 гласова, and was last updated 19 years, 4 months раније by
LYb.
-
АуторЧланци
-
2. април 2007. у 11:12 pm #53761
markelja
УчесникGentoo… U pocetku to bese dobro, jako dobro, onda sve to postade preveliko i tromo (mislim na sam portage). Ponekada se pojave problemi sa ebuildovima i iako se to dogadja jako retko i iako su u pitanju promili u odnosu na ukupan broj ebuilda, ipak je dokazao da je distribucija za hobiste, ako mene neko pita.
Управу си за gentoo. Стварно је на почетку био обећавајући дистро, али на томе је и остало. Позајмили су фору од FreeBSD-a са системом портова али далеко од функционалности који дотични поседује.
3. април 2007. у 3:07 am #53762crveni1
УчесникNisam rekao da sam nezadovoljan archom, ali… Nije samo nostalgija u pitanju. Kod gentoo a je jednostavno sve klizilo, dok svi drugi imaju svoje trenutke. Arch je zaista nešto najbliže osećaju gentoo-a ALI zapinjanje nije nešto našta sam navikao (bukvalno kada klikneš na program u nekim slučajevima moraš da sediš i čekaš da bude registrovan klik). Moguće da ja nešto nisam dobro podesio, ali to tek ostaje da se vidi.
Evo jedna novost – Ark i Arch su se ujedinili. Na šta će novi “simbian” da ispadne tek ostaje da se vidi. Plašim se da ćemo dobiti novi “ubuntu”.3. април 2007. у 6:59 pm #53763LYb
УчесникSto se simbioze tice, mislim da si i ti naseo na sveopstu navalu prvoaprilskih sala 🙂
Pogledaj datum tog “obavestenja” na Arch-ovom sajtu, kao i smislenost samog teksta 🙂3. април 2007. у 7:22 pm #53764BrokeBody
УчесникPočinje da me nervira taj 1. april.
3. април 2007. у 8:26 pm #53765popac
УчесникŠto se tromosti Gentoo Portage sistema tiče Paludis je stvar koja ga menja, a za pozadinu nema python već c++ što u samom statu radi brže a ima i mnoge naprednije mogućnosti. Ja ga merkam žestoko zadnjih nekoliko meseci, ali nikako da se rešim da čitam gomilu dokumentacije. Pitanje je vremena kada će portage u penziju.
A što se problema sa ebuild-ima tiče, oni su retki, čak obično i ne postoje ako se pridržavate određenih pravila.
– update portage
– instalacija word paketa
– revdep-rebuild
– po potrebi python i perl skripte za automstki apgrejd
E sad mešanje stabilne i nestabilne grane ili uključivanje nestabilne grane kao stabilne je nešto sasvim drugo.3. април 2007. у 10:47 pm #53766crveni1
УчесникNisam naseo na šalu… Kada se pojavila vest na arch-ovom sajtu, a ja sam svratio i na arkov sajt. Ako se neko šali teško bi bilo za poverovati da se oboje šale i to sa potpuno istom vesti. Za verziju Duke Nukem su već uklonili (šalu) ali ovu vest i dalje drže.
3. април 2007. у 11:22 pm #53767LYb
Учесникna Ark-ovom sajtu nema nista, ili makar ja ne umem da nadjem 🙂
4. април 2007. у 3:51 am #53768crveni1
Учесникhmmm nestade 😀 . ne znam šta da kažem, jer arch još uvek drži tu vest 😮
hmmm čekam da mi stigne solaris, pa onda donosim konačnu odluku….4. април 2007. у 6:18 pm #53769LYb
УчесникHehe, ja koji sam bio najzagrejaniji odustade od Solarisa, a vidi vas sada 🙂
Nista jos sto se mene tice, cekam jedno godinu dana da vidim na sta ce sve da izadje i na sta ce da ga dovedu. Za ovih godinu dana je postao mnogo upotrebljiviji nego kada se pojavio. -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.