Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › Boot loader
- This topic has 13 odgovora, 9 glasova, and was last updated 21 years, 9 months ranije by
pedjaman.
-
AutorČlanci
-
30. septembar 2004. u 11:21 pm #4269
Zeka
UčesnikDa li neko zna kako se sredjuje mbr koji mi je skroz otisao prilikom instalacije mandrake 10.0 na masinu na kojoj je bio windows?
Licno mislim da sam sve dobro uradio sto se tice particionisanja hard diska ali jednostavno windows nece da se pokrene nikako
Lilo radi sto se tice linuxa ali windows…..
Predpostavaljam da je to neki bag u samoj distribuciji i zanimam me kako to da resim odnosno da li je u verzijji 10.1 resen taj problem?1. oktobar 2004. u 5:52 am #21595brale
UčesnikDaj da vidimo sta ti pise u konfiguracionom fajlu za lilo. Pokreni neki editor, npr “kwrite” , i otvori /etc/lilo.conf
kopiraj ga ovde pa ce mo znati kada vidimo. Ne bi trebalo da je bug verovatno si nesto tokom instalacije cackao u odeljku za lilo.
Hajde sad kreni u akciju 😆1. oktobar 2004. u 7:21 am #21596VladimirStefanov
UčesnikNije lilo nista kriv, to je bug Mandrake 10 download edition (odnosno kernela 2.6) i on menja neke stvari u partition table koje windows ne razume. Bilo je resenje na ovom forumu pa ga potrazi. Kao sto mozes da vidis svi podaci ti stoje netaknuti na windows particijama ako ih gledas iz Linuksa.
1. oktobar 2004. u 8:46 pm #21597negovan
UčesnikJa sam vec pisao o tome.
Problem je u bios-u.
Kada hoces da dignes win u biosu promeni tip hard diska i win ce da se podigne.
Za linux ponovo promenis tip harda i to je to.2. oktobar 2004. u 5:30 pm #21598brale
UčesnikJa sam vec pisao o tome.
Problem je u bios-u.
Kada hoces da dignes win u biosu promeni tip hard diska i win ce da se podigne.
Za linux ponovo promenis tip harda i to je to.Da li se ovo odnosi na odredjene maticne ploce ili chip-setove, ja stvarno nisam imao problema sa time, ni kod mene , a ni kod drugih gde sam instalirao?. Naravno koristim ML10 i pored njega imam XP koji se dize bez ikakvih izmena u biosu. isto i u firmi i jos na par masina.
2. oktobar 2004. u 5:46 pm #21599kmilos
UčesnikKoliko sam ja pratio, nikada nisu tačno skontali kada se, tj. na kojim pločama, čipsetima i pod kojim uslovima ovaj bag pojavljuje. Ali bag je definitvno u ranijim kombinacijama kernela 2.6 i parted-a i od njega su patile skoro sve distribucije pri prelasku na 2.6 kernel. Mislim da su do sada (MDK 10.1, nailazeći FC3 i SUSE 9.2) ti problemi rešeni.
Više o ovome i kako se ispravlja možete naći ovde: http://lwn.net/Articles/86835/4. oktobar 2004. u 3:27 am #21600negovan
UčesnikMislim da sa asus-ovim plocama i n-vidia cipsetom.
Problem se ne pojavljuje uvek samo povremeno.4. oktobar 2004. u 6:01 am #21601brale
UčesnikNa to sam i mislio, posto imam i Asusovu plocu , i Nforce2 chipset, ja nisam imao problema uopste sa njom
5. oktobar 2004. u 11:10 am #21602Maras
UčesnikProblem ti pravi WINDOWSXP,sigurno si obrisao neparticionisan deo hard diska od 7.8Mb,koji XP koristi za boot-ovanje.
Imao sam isti problem,ali sam ga uspesno resio.21. oktobar 2004. u 8:44 pm #21603Dex
Učesnikodneses kod nekog hard , formatiras ga i iz partition magic-a napravis sve particije (i linuxove (ext3))
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.