Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Hardver › boot from usb
- This topic has 14 odgovora, 5 glasova, and was last updated 18 years, 6 months ranije by
djvujke.
-
AutorČlanci
-
30. januar 2008. u 10:05 am #9767
djvujke
Učesnikdaklen..napravio sam bootabilni flash disk sa slaxom i hteo bih da isprobam ali sledeci problem se javlja
moj racunar nepodrzava boot sa usb-a..
ne nije problem do flash jerbo sam ga probao kod druga na novijem racunaru i radi….
sta mene ustvari interesuje…kako da napravim bootabilni cd koji ce da podize sistem sa usb-a?
dal me je ko razumeo? ne … aj ovako…kako drugacije da nateram komp da butuje sa usb-ahvala unapred
30. januar 2008. u 11:16 am #67021nowave
UčesnikCekaj, tvoj komp uopste ne podrzava u BIOS-u dizanje sa usb-a? Ali ti hoces da napravis boot-abilni cd koji ce da podize sistem sa usb-a? U cemu je poenta?! Ako vec ne mozes na svom kompu da dises sistem sa usb-a, dizi ga sa cd-a. A na nekom drugom, na kom to radi, ces moci da ga dizes sa usb-a.
30. januar 2008. u 12:11 pm #67022Sioux
UčesnikHoćeš da kažeš da nemaš opciju “boot other devices” i onemogućiš sve (hdd,cd,fdd) ili nisi probao tako?
30. januar 2008. u 12:22 pm #67023Anonimni
GostPotrazi malo na slax-sajtu ( opcija za USB ) mozda nadjes i boot fajlu koja inicira butiranje sa USB. U ja imam PC koji ne podrzava bootiranje sa usb ali kada sam svojevremeno ( mozda ima i vise od 1g. ) skinuo usb varijantu Slaxa tu je negde, pri ruci, bila mala fajla od oko 5 Mb koja se nabaci na CD. Ubodes Flash sa Slaxom, ubacus mali CD, butiranje krene sa CD-a i nastavi sa USB-a! Posle uklonis Cd i radis samo na USB Flash – pises, brises i sl, kao na HD-u!
::)
30. januar 2008. u 12:30 pm #67024djvujke
Učesnikljubo care to trazim…
ali malo su preuredili sajt odkad sam ja skinuo i namestio taj flash, i vise nepodrzavaju tu verziju koju sam koristio…te sad nemogu da se snadjem, to je sad neki blog nesto tamo ma gluposti …ranije je bilo lepo sredjeno ko ce sad da se pati..imas li kojim slucajem taj fajl..ili daj link ako mozes…ako nije problem..30. januar 2008. u 1:12 pm #67025Anonimni
GostDaj email adr., ako moze pa da ti posaljem, mozda uspe! Sabio sam fajle u RAR arhivu pa da je posaljem ako ne mari…..
30. januar 2008. u 1:17 pm #67026djvujke
Učesnik30. januar 2008. u 2:30 pm #67027Anonimni
GostPokusao sam da posaljem na [email protected] ( preko [email protected] ) ali umesto da posalje, sve smesti u Drafts ( posle 7-8 minuta slanja )! Sta li je u pitanju?
30. januar 2008. u 2:32 pm #67028nowave
UčesnikDa nije file veci od 10 MB, gmail nece da salje file-ove vece od 10MB.
30. januar 2008. u 2:51 pm #67029Anonimni
GostNije. Velicina je 4,8Mb ( RAR ). Videcu kasnije da li hoce preko EUnet-a , ako dozvoljava slanje ovolkog fajla…
Dodatak za djvujke: evo sta sam pronasao:ftp://ftp.linux.cz/pub/linux/slax/SLAX-6.x/rc6/
Nadam se da ce biti od koristi. FTP sajt radi. Ima Slax iso i fajl velicine oko 7,7 Mb za boot sa USB gde BIOS ne podrzava tu opciju….
::)
-
AutorČlanci
Forum ‘Hardver’ je zaključan za nove teme i odgovore.