Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Причаоница › Bolje eksterni USB hd u ruci nego laptop na grani
- This topic has 9 одговора, 5 гласова, and was last updated 17 years, 5 months раније by
ak-87.
-
АуторЧланци
-
20. март 2009. у 9:05 am #10880
LINUSER
УчесникSvi znaju a niko da prizna – gotovo svaka live linux verzija se ekstremno lako instalira na
na eksterne hard diskove.
Operativni sistem, sa svim vama važnim (i nevažnim) aplikacijama i podacima, u džepu – višestruko jeftinije od laptopa.20. март 2009. у 9:44 am #76935GoranSTX
УчесникA koji je smisao ove teme? Mislim, o čemu pričamo?
20. март 2009. у 10:10 am #76936na12
УчесникSvi znaju a niko da prizna – gotovo svaka live linux verzija se ekstremno lako instalira na
na eksterne hard diskove.
Operativni sistem, sa svim vama važnim (i nevažnim) aplikacijama i podacima, u džepu – višestruko jeftinije od laptopa.I mislis da ce to da radi bez podesavanja raznih sistemskih fajlova i instaliranja odgovarajucih drajvera kad ubodes u bilo koji komp?
20. март 2009. у 10:15 am #76937madcama
УчесникPa generalno bi trebalo da radi. Mandriva (za nju znam) pri instalaciji pita da li da instalira sve ili samo ono sto je potrebno za hardver koji je trenutno prikljucen.
Tako da…
20. март 2009. у 10:30 am #76938na12
УчесникDobro drajveri,a sta je sa konfiguracionim fajlovima,npr. xorg.conf podesen za jedan komp a sad treba da radi na drugom.
20. март 2009. у 11:35 am #76939LINUSER
УчесникMislim da je dobro eksperimentisati i da je jeftinije sa eksternim hd-om. Što se tiče podešavajna grafike -to može da bude najozbiljniji problem.
Sva poređenja sa laptopom su besmislena. (Šta je zdravije breskva ili kupus?!)Svaka čast svima kojima je laptop nužan za njihov posao, ali želim da poštedim troškova one koji nameravaju da ga nabave pre svega u eksperimentalne svrhe. Naravno, kome to nije problem – pozdravljam!
20. март 2009. у 11:41 am #76940Анонимни
ГостPa jel nije to ( externi HDD ) malo neprakticno ( izvesna zamena za laptop ) – treba ti, pri ruci, desktop PC!
20. март 2009. у 11:56 am #76941LINUSER
УчесникNe znam možda sam na neki način privilegovan, ali gde god svratim ima neki računar na kome se nešto može probati, a da se vlasnik ne uznemiri, kad mu se objasni o čemu se radi.
20. март 2009. у 12:12 pm #76942Анонимни
ГостCek’ malo – to je “vrssenje” interneta po kucama, stanovima. Kako iskoristiti externi HDD na livadi, npr?
20. март 2009. у 12:12 pm #76943ak-87
УчесникPa jel nije to ( externi HDD ) malo neprakticno ( izvesna zamena za laptop ) – treba ti, pri ruci, desktop PC!
Upravo tako. Sta je sa wifi zonama po kaficima, fakultetima i sl., pa putovanja itd.?
Po toj logici, isto bi mogao reci za mobilni telefon. Dobar bezicni od 40-50 € pod ruku, pa se “ustekas” kod komsije, prijatelja, u firmi, supermarketu i sl.:-p
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.