Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Arch,Manjaro,… › Blutut
- This topic has 6 одговора, 3 гласа, and was last updated 14 years, 1 months раније by dukenukem_4d.
-
АуторЧланци
-
25. јул 2010. у 1:58 pm #11997na12Учесник
Jel uspeo neko dva racunara da poveze pomocu blututa na linuxu.Ja ne mogu nikako,pojedinacno racunari mogu da se povezu sa telefonom i sve funkcije rade,ali medjusobno nikako.Uspem da se povezem i da procitam sastav deljenog foldera,ali kad pokusam da nesto prebacim,odmah se diskonektuju.A ono sto mi najvise i treba da jedan od njih bude AP,to nikako nece,ne znam da li nesto nije problem sa dozvolama,sve mi to smrdi na hal i dbus problem.
25. јул 2010. у 4:01 pm #85058dukenukem_4dУчесникja nisam bio uspeo 😀 O0
(postoji neko uputstvo kako da se napravi PAN mreža ali nisu mi bila
pri ruci dva bluetooth adaptera dovoljno dugo 🙁 )25. јул 2010. у 4:12 pm #85059na12УчесникE pa ja sam uspeo da napravim PAN mrezu ali nesto ne dozvoljava komunikaciju.
25. јул 2010. у 4:19 pm #85060dukenukem_4dУчесникda li si probao da iskljucis (neku. bilo koju) postojecu internet konekciju ?
npr. izvadi kabli iz rutera i probaj onda kako ide 😉to jeste problem na linuksima vise mreza koje su u paraleli i ovo i ono.
da li imas neke logove ? :angel: e sad gde tacno i koji tacno log 🙁
25. јул 2010. у 5:24 pm #85061na12УчесникDa iskljucim internet konekciju? Pa to mi je cilj,da delim internet na dva kompa preko blututa.
Errors.log ne daje nista korisno.27. јул 2010. у 8:07 am #85062enkiduУчесникDa iskljucim internet konekciju? Pa to mi je cilj,da delim internet na dva kompa preko blututa.
Errors.log ne daje nista korisno.Mislim da duke predlaže da isključiš ne-bluetooth konekcije kojih eventualno može biti – mrežne kablove ako ih ima, wireless (ako je neki od njih laptop svakako je ima) itd. Pa ako ostanu samo bluetooth-ovi i stvar proradi, sve sa bluetooth-ovima (uređaji, podrška u kernelu, drajveri…) je OK. I slično.
27. јул 2010. у 8:42 am #85063dukenukem_4dУчесникda to sam u stvari hteo da sugerišem 😉 O0
da li je to pravio neko na windowsima tu PAN mrežu ? jer na nekim bluetoot stekovma
ovo postoji kao opcija a na nekim nema 😀 (pa odatle da se krene , da se zapišu parametri ili već šta ima 😉 ) -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.