Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Hardver › blokira cdrom
- This topic has 15 odgovora, 5 glasova, and was last updated 22 years, 2 months ranije by
brale.
-
AutorČlanci
-
3. jun 2004. u 12:54 pm #3797
djvujke
Učesnikimam mandrake 9.0 i jednostavno
ubacim cdrom on ga procita nesto hoces da kopiras on kaze tu nema nista
sve prazno
npr ubacim mp3 cdrom
pusti jednu posmu a onda onih drugih nema
nema cdrom samo ono sto mu je ostalo u memoriji
znaci ls komanda i sve neke greske
cdrom jeste da neki put pravi slicnu stvar posle dugog koriscenja u windowsu ali radista? kako ? da ga bacim?
3. jun 2004. u 1:03 pm #19385ZivicAleksandar
Učesnik9.0 je vrlo bugovit, ali pre da je do CDroma, sto ne probas 9.1, najbolji je, u stvari bio bi najbolji samo da mu je kernel sa 9.2 (iskreno mislim da je bas to i u pitanju kod 9.2) 9.1 sa 2.4.22-10mdk.
BTW
Kako ti izgleda fstab za CDrom?3. jun 2004. u 5:54 pm #19386goxon
Učesnikpa prekompajliraj si onda taj kernel zeljeni kernel i bice najbolji + dodatna 3 disk i bog da te vidi
3. jun 2004. u 6:42 pm #19387brainkilla
UčesnikNe znam koliko si iskusan sa Linuxom, najjednostavnije resenje je da kroz MCC onesposobis sugavi supermount – hardver, klikni na cdrom, pa configure i odstikliraj supermount jer najverovatnije on pravi probleme, sacuvaj fstab, i to je to…
3. jun 2004. u 7:10 pm #19388ZivicAleksandar
Učesnikpa prekompajliraj si onda taj kernel zeljeni kernel i bice najbolji + dodatna 3 disk i bog da te vidi
Bi ja ali kad god probam i module za ISDN da mu izbacim, ko da sam mu ukompajlirao i Light Show za tastaturu. 😳
3. jun 2004. u 8:39 pm #19389Anonimni
Gostkompajliranje kernela na 9.0 je sizifov posao. promeni verziju mandrake-a, ja sam izgubio silno vreme boreci se sa njegovim bagovima. i kada resis taj problem, pojavice se novi
3. jun 2004. u 10:39 pm #19390djvujke
Učesniksvez da nekazem nov sam korisnika mada trudim se
ali ne mogu bas sad sve da pohvatam
da u fstab pise supermount
da ga prepravim ( da izbacim supermount i sta posle)
jer posle mora svaki put rucno da ga mountujem kad ubacim cdrom?4. jun 2004. u 4:38 am #19391ZivicAleksandar
UčesnikUdjes u mandrake control centar, pa onda tacke montiranja, pa pa popunis chek box opcije pa uredu, sledeci prozor ce ti sve sam pokazati, i kad te na kraju pita dali ces to da sacuvas u fstab, naravno hoces.
BTW
Uporedi zatim fstab.old i fstab, da vidis razliku.5. jun 2004. u 10:39 am #19392djvujke
Učesnikradi , mora rucno ali barem radi.
Hteo bih da vam se zahvalim ,svima koji su pokusali da rese problem
posebno Majstoru,hvala.
Neznam sta drugo , ako ima nesto sto ja mogu vama da pomognem pitajtehvala jos jednom
5. jun 2004. u 10:45 am #19393brainkilla
UčesnikKad kasiras supermount, trebalo bi da dvoklikom na ikonicu cdrom-a mount-ujes cd, a da, kad zatvoris konqi, desnim klikom otvoris opcije medju kojima je i unmount…
-
AutorČlanci
Forum ‘Hardver’ je zaključan za nove teme i odgovore.