Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › [b]Internet preko Linux MDK9 i PTT teško podesiti da prprad
- This topic has 9 одговора, 5 гласова, and was last updated 21 years, 2 months раније by jovir.
-
АуторЧланци
-
9. новембар 2003. у 6:23 pm #3037zjoxaУчесник
Dugogoišnji sam korisnik Windows-a, ali nisam uspeo da se snađem u novom OS Linux. Dobio sam vrlo korisne savete na Forumu, ali ovj nisam uspeo da nađem
Podešavanja sam izvršio kako je to predloženo na sajtu PTT . Modem se konektuje brzo, ali pretraživači neće da se mrdnu!
Da li ima neko konretan savet. Hardver: Epox nForce 2″, AMD 2000 XP, modem Intel ambient, Mozilla . 🙄
10. новембар 2003. у 6:19 am #14357unknownУчесникMeni se to desavalo, konektujem se ali nista od protoka. Kod mene je problem bio zbog mrezne kartice. Nisam dobro podesio mreznu.
10. новембар 2003. у 6:57 am #14358jovirУчесникPrvo pokusaj sa firewall-om, za probu ga iskljuci u MDK Control Centru. Ako to nije uzrok, onda procitaj:
http://www.linuxo.com/modules.php?name=News&file=article&sid=151
Dobrobosao u Linux!
Pozdrav!10. новембар 2003. у 11:42 pm #14359AleksandardУчесникAko je u pitanju PTT onda ovako :
Kad podesavas KPPP ne koristi vizard nego sam napravi konekciju
nikakve scripte ne koristiti i
staviti chap mod i radice !!!11. новембар 2003. у 2:30 am #14360bp21000УчесникAko je u pitanju PTT onda ovako :
Kad podesavas KPPP ne koristi vizard nego sam napravi konekciju
nikakve scripte ne koristiti i
staviti chap mod i radice !!!Pozdrav Aleksandre,
Ako dozvoljavas da pitam i ja nesto:
Da li chap mode treba koristiti i kod drugih nasih provajdera da bi pod Linuxom veza bila stabilnija?
Mene konkretno interesuju: SezamPro i EUnet, te kako valja konfigurisati njihove naloge u kppp? A sve to pod MDK 9.1
11. новембар 2003. у 10:46 pm #14361AleksandardУчесникZa ostale mislim da je najbolje ostaviti po diifaultu
PAPCHAP15. новембар 2003. у 11:18 am #14362zjoxaУчесникProcitao sam savete za podesavanje konekcije, ali nisam uspeo da ih realizujem. Preko wizarda sam podesio, ali ne radi. Za podesavanje iz konzole shvatio sam gde treba da se unesu podaci, ali nisam siguran u konkretnom slucaju sta da unesem.
Zar ove osnovne stvari ne mogu biti napisane tako da ih prekopiram u odredjeni fajl, a da ne moram odgonetati i traziti prirucnike i uputstva ?
16. новембар 2003. у 1:07 am #14363AleksandardУчесникOpet cu ponoviti ako koristis PTT
ne koristi wizar u kpp-u
nego sam napravi konekciju i stavi na CHAP mod
i radi ce ….16. новембар 2003. у 6:32 pm #14364zjoxaУчесникHvala Aleksandru, ali nisam jos dovoljno upoznao Linux, da bih to “lako” uradio. Naime – ko zna to je vrlo lako?
Ponovio bih molbu : ako neko zna koja podesavanja i u kojim fajlovima treba da ubacim, neko sve to napise tako da se moze iskopirati i ubaciti na odgovarajuce mesto u fajlu. Potrosio sam vec sate Interneta, za nesto sto ne zasluzuje vise od 15 min. (Mandrake se mora lakse koristiti !)
Primer:
hostname:
domainname:
Static IP address: 192.168.12.21
Netmask: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.12.254
Primary DNS server: 192.168.12.21
Secondary DNS server: 192.168.12.23 .
Da li moze ovako nesto konretno za PTT NET konekciju da se pripremi da se to dostavi provajderu PTT NET, pa bi valjda svima bilo lakse. Za kozolni mod treba takve parametre navesti za svaki fajl, tj sta fajl treba da sadzi: /etc/hosts , /etc/sysconfig/network , /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0 i /etc/resolv.conf.Mandrake je dobar – onoliko koliko ga korisnici vise koriste !
16. новембар 2003. у 7:51 pm #14365jovirУчесникDakle, idemo redom.
Pre svega sva prethodna podesavanja kppp izbrisi.
Ukoliko si mogao da se ukonektujes (i da normalno koristis web) kod nekog drugog provajdera, ova cetiri fajla koja pominjes, nije bilo neophodno dirati.1. Ukoliko je to bio slucaj trebao si pokrenuti kppp, pa onda setup, pa onda new i tada ne biras wizard vec manuelno podesavanje. Onda add, pa uneses broj telefona za dial-up, pa OK, pa za nacin prijavljivanja izaberes samo CHAP, i jos samo u prvom prozoru pod modem ne sme biti cekirano Wait for dial…, i tada bi modem morao biti u funkciji (ukoliko si uspesno instalirao drajvere za modem). Nemoj dirati nista oko podesavanja servera u kppp.
2. Ako si vec pokusavao podesavanje fajlova /etc/hosts , /etc/sysconfig/network , /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0 i /etc/resolv.conf. , treba reci da oni sluze za podesavanje mreze, mrezne kartice, IP adresa…
SVE TO NA TVOM RACUNARU, NE PARAMETRI SERVERA PTT-A
Najjednostavnije je da te fajlove ispises kao sto je dato u
http://www.linuxo.com/modules.php?name=News&file=article&sid=151
a kasnije izmeni ono sto ti ne odgovara (ako necas da ti localhost bude ja…).
Ipak to nije toliko komplikovano.
Pozdrav! -
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.