Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Ubuntu,Mint,… › Binarni nVIDIA/ATI drajveri na Ubuntu
- This topic has 6 одговора, 2 гласа, and was last updated 19 years, 10 months раније by
BrokeBody.
-
АуторЧланци
-
12. новембар 2006. у 7:09 pm #8026
BrokeBody
УчесникZa one koji ne znaju. Ubuntu ce uskoro da pocne da ubacuje binarne drajvere za nVIDIA i ATI graficke kartice.
https://wiki.ubuntu.com/AcceleratedX
Ja sam protiv, iako posle instalacije skinem, instaliram i podesim drajver za moju nVIDIA karticu.
Sa druge strane, ovo je dobro zbog krajnjih korisnika racunara kojima termini “Open Source” i “Closed Source” nista ne znace, vec koriste Ubuntu zato sto im samo treba dobar i stabilan sistem, koje nista drugo ne interesuje (osim toga sto zele da sto manje podesavaju svoj sistem posle instalacije).
12. новембар 2006. у 7:35 pm #49408BrokeBody
УчесникOvo sad nema veze sa Ubuntuom, ali evo zavrsne reci Kororaa-e:
12. новембар 2006. у 7:39 pm #49409BrokeBody
УчесникAh da, posto ce ubuduce po defaultu XGL/Compiz biti instaliran, onda ce ova opcija morati da bude ukljuciva.
Pffft… 😛
12. новембар 2006. у 7:44 pm #49410BrokeBody
УчесникSamo se nadam da ce ubuduce, u toku instalacije, korisniku da se postavi pitanje da li zeli XGL/Compiz da bude instalisan. U koliko zeli, onda ce izaci poruka sa informacijom o tome da ce vlasnicki softver (binarni drajveri) morati da bude instalisan, jer je neophodan zbog svog tog Eye Candy-ja da bi radio.
12. новембар 2006. у 8:58 pm #49411Milanche
УчесникBroke ;ove;e prestni sa kopiranjem threadova sa ubuntuforums.org… LOL!!! 😎 😮
12. новембар 2006. у 9:43 pm #49412BrokeBody
УчесникZasto da prestanem?
Znas li ti kol’ko sam ja brdo tekstova uredno preveo za ovaj forum?!? I to najvise sa Ubuntu Foruma[/url] i iz same Ubuntu dokumentacije[/url]! Samim (kopiranjem) prevodjenjem, sam pomogao desetinama Kragujevcana (a verovatno i jos nekima iz Srbije) i ovo ti ne pricam na pamet, vec znam da je tako, jer me je puno njih kontaktiralo samo da bi mi zahvalilo (medju njima su i nekoliko redovnih linuxo forumasa sa kojima se dopisujes svakoga dana na ovom forumu).
Sta vise, zbog takvih stvari sam i skoro bio nagradjen od strane linuxo.org sajta (tacnije, od strane Tome 😛 ). A sta sam radio svo vreme? Pa (kopirao) prevodio sam teme sa stranih foruma, prevodio HOWTOe i dokumentacije, sa malo modifikovanja.
Danas sam bas na LiGa2 bio pohvaljen kako se trudim oko foruma.
Od ovakvih stvari mogu ili da se uobrazim, ili da nastavim ovako, a kao sto vidis, i dalje teram kao i oduvek, a ishod moze biti samo pozitivan, kao sto i jeste (i ovo ti ne lupam na pamet). 🙂
E sad, ti si samo spomenuo kopiranje tema sa Ubuntu Foruma[/url]. Ako smatram da je (kopiranje) prevodjenje neke teme dobro za linuxo forumase, onda cu to i da uradim, iako bi ponekad neke vesti mogle da budu cak i tuzne, razocaravajuce za zajednicu itd.
Naravno, svako moze da kaze “I ja mogu sve isto sto radi i Broke! Samo, nemam ti ja vremena, bla bla bla, trt mrt…”. Pa i ja imam obaveze ko i svako ovde, tako da u buduce vise ne fermam ovakve komentare.
Ova tema je dobra, iako je ja nisam prvio postavio (u celome svetu, ali jesam u Srbiji).
Nego, back on topic… 🙂
13. новембар 2006. у 1:49 am #49413BrokeBody
Учесник -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.