Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Причаоница › Bill Gates – Govor
- This topic has 6 одговора, 4 гласа, and was last updated 20 years, 4 months раније by
mmirilovic.
-
АуторЧланци
-
16. март 2006. у 2:26 am #7140
BrokeBody
УчесникE ovo mi se svidja. 🙂 Dobar govor, zaista! 🙂
Preneto i prevedeno sa NS.NET[/url] foruma.
Bill Gates je skoro dao govor u jednoj srednjoj skoli o 11 stvari koje djaci nisu, niti ce uciti u skoli.
Pravilo br. 1: Zivot nije fer – naviknite se na to!
Pravilo br. 2: Svetu nije stalo do vas – vaseg postovanja. Svet ce ocekivati od vas da postignete nesto PRE nego sto se budete osecali dobro zbog vas samih.
Pravilo br. 3: Necete zaradjivati $60.000 godisnje cim zavrsite srednju skolu. Necete biti podpredsednik sa telefonom u autu dok ne zaradite za oba.
Pravilo br. 4: Ako mislite da je vas nastavnik opasan, sacekajte dok ne dobijete sefa.
Pravilo br. 5: Pljeskanje mesa u nekom kiosku nije ispod vaseg dostojanstva. Roditelji vasih roditelja su imali drugu rec za pljeskanje mesa: oni su to nazivali prilikom.
Pravilo br. 6: Ako zabrljate, nisu vasi roditelji krivi, zato nemojte da cmizdrite o vasim greskama, ucite iz njih.
Pravilo br. 7: Pre nego sto ste se rodili, vasim roditeljima nije bilo toliko dosadno kao sto im je dosadno sada. Dosli su dotle tako sto su placali vase racune, cistili vasu odecu, slusajuci vas kako mislite da ste kul.
Pravilo br. 8: Vasa skola je mozda izasla na kraj sa uspesnima i sa gubitnicima, ali zivot NIJE. U nekim skolama, ukinuli su slabe ocene i dace vam KOLIKO GOD HOCETE puta da nadjete pravi odgovor. Ovo nema ni najmanjih slicnosti sa BILO CIME u pravom zivotu.
Pravilo br. 9: Zivot nije podeljen u semestre. Nemate letnje raspuste i veoma malo zaposlenih je zainteresovano da vam pomogne u PRONALAZENJU SEBE. Radite to u slobodno vreme.
Pravilo br. 10: Televizija NIJE stvaran zivot. U stvarnom zivotu ljudi u stvari moraju da napuste coffee shop-ove i da idu na posao.
Pravilo br. 11: Budite fini prema krelcima (streberima). Sanse su da cete zavrsiti radeci za jednog. 😆 😉
Bila jedna recenica kod pravila br. 7 i nisam mogao da je prevedem. 😀 Morao sam da prevedem misao, a ne recenicu, al’ nije me zezao engleski, vec srpski jezik. Ne mog’ da s’ izrazim.
Mada, nista puno bitno nije propusteno.16. март 2006. у 7:51 am #42286miodragz
УчесникA sta je novo reko a posetno ne slusam govore Bila 😆 😆 😆
16. март 2006. у 12:12 pm #42287BrokeBody
Учесникne slusam govore Bila 😆 😆 😆
Zasto?
16. март 2006. у 3:00 pm #42288miodragz
УчесникSta ce mi da mi objasni kako da maltim pare 😆 😆 😆 .Zao mi je al on nista novo nece da mi kaze
10. април 2006. у 7:23 am #42289Nightweaver
УчесникCovek je apsolutno u pravu. Ako vec hoces da kacis tekstove koji ce pljuvati njegove moralne i eticke stavove i rad njegove kompanije onda nadji nesto reprezantativnije. A ako tvoja prva recenica nije bila ironija onda OK.;) Ma kakav on bio i ma sta radio i ma koliko se ja sa tim ne slagao ovde je potpuno u pravu.
10. април 2006. у 9:34 am #42290BrokeBody
УчесникAko vec hoces da kacis tekstove koji ce pljuvati njegove moralne i eticke stavove i rad njegove kompanije onda nadji nesto reprezantativnije.
😆
Ovo nema nikakve veze sa tim. Jednostavno mi se svideo tekst i hteo sam da ga okacim na Pricaonicu. OK, svi mi pricamo svakodnevno o ovome, al’ eto, da okacim tekst neke poznate osobe (i to bas Bili, sto je nama malo interesantinje za razliku od nekog ko se ne mlati sa tim Win, Lin, GNU, *NIX glupostima. 😀 ).
Dakle nista posebno, nisam imao nikakve lose namere.
10. април 2006. у 10:17 am #42291mmirilovic
УчесникIako mi se ne sviđa MS i Win, meni nije teško da priznam kada je Bil Gejts u pravu.
Ovde je bio u pravu!
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.