Почетак › Форуми › Линукс › Програмирање › baze podataka: kako prevesti tabele???
- This topic has 9 одговора, 4 гласа, and was last updated 17 years, 3 months раније by zchira.
-
АуторЧланци
-
6. јул 2007. у 11:58 am #8812zchiraУчесник
Postoji stari program koji ima svoju bazu podataka.
Postoji novi program iste namene ali sa drugacije organizovanim tabelama.
Treba prebaciti podatke iz stare baze u novu baze. Naravno treba napisati program koji obavlja to.Problem je sto nemamo tacnu specifikaciju stare baze (poverljiva), vec samo neke screenshotove i izglede formi iz starog programa. podaci iz stare baze su dostupni preko web servisa itd…
jel ima neko savet kako to da se odradi/pocne oragizuje 🙂
6. јул 2007. у 12:08 pm #56727unknownУчесникI ja imam slican problem, neznam kako da ono prekopiram u ovo ali ne tako isto nego nekako drugacije. Pa ako moze neko da mi pomogne ali da ne vidi to jer je to tajna.
E tako zvuci tvoj post 🙂
6. јул 2007. у 3:00 pm #56728zchiraУчесникu pravu si, stvarno tako zvuci 🙂
to je kao da ti neko trazi da podatke sa ovog foruma prebacis u neku drugu bazu, al da ne znas kako su tabele ovde organizovane, nego da to sam zakljucis surfujuci po sajtu 🙂to trazi gazda i tako se mora…
mada, ide polako – PARTIZANSKI ga resavamo 🙂6. јул 2007. у 4:46 pm #56729jbobanУчесникE tako zvuci tvoj post 🙂
Još gore >:D
Nego, nema takvog načina. Jedino možeš raznim upitima da vadiš red po red, snimaš i posle praviš neki import. Tako, gledanjem, nećeš videti ni indekse, ni relacije, a stored procedure da ne pominjem.7. јул 2007. у 9:21 am #56730LimitManУчесникdaj malo vise specifikacija … Koja je stara baza? Koja je nova baza? Koje su otprilike kolone … i sl …
7. јул 2007. у 9:41 am #56731zchiraУчесникfora je sto ne mozemo da zadajemo upite, nego podatke uzimamo preko web servisa…
A slike koje imamo su screenshotovi svih formi za unos novih podataka, pa na osnovu toga moramo da nadjemo vezu.
Ima recimo informacije o licima i firmama i mi imamo slike sa formama za unos novih lica i firmi.Pa mozda deluje nemoguce, ali smo vec uspeli da napravimo prve korake…mozda i bude nesto. javicu u ponedeljak 🙂
7. јул 2007. у 12:37 pm #56732jbobanУчесникIma recimo informacije o licima i firmama i mi imamo slike sa formama za unos novih lica i firmi.
A zašto biste se trudili da preslikate rešenje? Jednostavnije je to iskoristiti za izradu projektnog zadatka i projektovati od početka, kontrolisano.
7. јул 2007. у 1:00 pm #56733zchiraУчесникmi i pravimo novi program od pocetka. ustvari on je 95% gotov. Jedino ostaje da podatke klijenta kome se radi program prebacimo u novu bazu kako bi novi program mogao da ih koristi.
Dakle on je nama dao zahtev i mi (tj. firma u kojoj radim) smo projektovali novu bazu i novi fensi program (java, c#, mssql…) i sad je otalo jos da nekako izvrshimo prebacivanje podataka…
8. јул 2007. у 8:25 am #56734LimitManУчесникPa … Neznam o koliko se podataka radi … Ako je manje podataka, mozes za pocetak export to excel (ako je teabelarno prikazano). A ako je to mnogo vise, mozes da razmislis o pisanju programa koji ce da zahteva podatke sa web-a, pharzuje stranicu i ubacuje u bazu … To dosta jednostavno mozes da uradis u bilo kom programskom jeziku (php, perl, c, c++ ….)
8. јул 2007. у 8:15 pm #56735zchiraУчесник…mozes da razmislis o pisanju programa koji ce da zahteva podatke sa web-a, pharzuje stranicu i ubacuje u bazu … To dosta jednostavno mozes da uradis u bilo kom programskom jeziku (php, perl, c, c++ ….)
pe verovatno ce tako nekako da bude, s tim da ce program da se radi u C#.
I da , ima puno podataka, a i baza je velika – ima preko 15 tabela pa treba pohvatati koji podatak iz stare baze (koja je crna kutija – ne znamo joj strukturu, tabele i sl) je ekvivalentan kom podatku u novoj bazi…
da ne smaram vishe, nije ni bitno 🙂
poceli smo nekako ja i moj shef to da radimo pa cu vas (eventualno) obavestiti kako ide O0 -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.