Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › bash sam zbunjen, chsh, chesh
- This topic has 14 одговора, 7 гласова, and was last updated 18 years, 5 months раније by
LYb.
-
АуторЧланци
-
28. август 2006. у 3:16 pm #7745
linuxoid
Учесник:-\ 😮 ??? 😮 🙁
komp mi je non-stop ukljuchen. i samo gasim monitor, kad za to ima potrebe.
danas negde oko 14h to sam isto uradio, ostavio ga na on-line i ugasio monitor da idem da
odmorim malo. probudio sam se i ukljuchio monitor, i ladno vidim da je on, sistem u init 3
kao cheka da se ulogujem… chesh. chesh po glavi. probam alt+f7 da ga ubacim u gui.
nishta. kao da se neko ulogovao u njega i kucao komandu ‘reboot’.
inache ja sam postavio da mi se sistem dize do init 3. i posle odatle ga teram u gui
kucam ff (shto je kod mene alias za fluxbox) i tad sam u fluxu.
nikako ne mogu da shvatim kako se to desilo?????
jedino ono shto je logichno jeste da se neko ulogovao na mashinu i kucao ‘reboot’
mada je mogao i ‘halt’ ne znam, bash sam zbunjen… ako imate neki savet ili slichno tome
reci te.28. август 2006. у 3:34 pm #47160crveni1
Учесникsamo reci koja je verzija (koja distribucija linuxa)? Neverujem da ti je neko upao, ali neka za sada bude i to…
28. август 2006. у 3:41 pm #47161linuxoid
Учесникmandriva, mislim da je do nje desilo bi se to josh nekad zar ne?
28. август 2006. у 3:43 pm #47162linuxoid
Учесникi ajde josh ovo.. skoro sam neshto menjao u xorgu… da nije zbog toga.
dodao sam neke linije da mogu da gledam sliku sa kompa na tv.
…mada deshavalo bi se stalno, zar ne?28. август 2006. у 7:51 pm #47163Владимир
УчесникA možda je bio mali pad napona pa se sam restartovao 🙂
28. август 2006. у 8:04 pm #47164crveni1
УчесникPazi ovako,
i sam si citao linux virusi i ucestvovao u toj prici. Elem, da ti neko upadne treba bas, bas da se mnogo muci. Sa obzirom koliko sam ukapirao da je to tvoj licni racunar… Ne znam. Skeptik sam po pitnaju upada.
Ono sto bi moglo eventualno da bude jeste neki pad napona (kako je moj predhodnik naveo) ili neki slucajni bug (po kome je mandriva bas, bas poznata). U svakom slucaju ako zelis da iskljucis neku mogucnost upada na tvoj racunar ako si malo umesniji zatvori portove za telenet i sshd ili jos bolje iskljuci kompletne servise ako su uopste ukljuceni. Ako ti je sa vremena na vreme potrebno da se neko kaci na tvoj racunar, ostavi ssh protokol, ali spreci da ti se neko moze ulogovati kao root…
>:D28. август 2006. у 8:06 pm #47165miodragz
УчесникNije nego je tako nejverovatnije podesio kad je duze ne korisiti tako da se izloguje,Mandriva kad je ne koristis malo duze zakljucava Desktop pa je to najverovatnije,nema sanse neko da ti kuca reboot ili je pad napona ali pre ono prvo takva ti je Mandriva
28. август 2006. у 10:23 pm #47166linuxoid
Учесникima vas bash puno sa puno odgovora i nagadjanja
ono shto mi je zavuchalo logichno “pad napona” ali mi se to nikad nije do sad deshavalo, ali ajde. ja sam iskljuchio da mi komp ode u standby i te ostale sleep varijante, moze da bude
budan sve vreme 10 dana, 50 …. ( nije ni to, shto je neko napisao)
ssh sam odmash iskljuchio ne koristim ni jedan firewall na pochetku kad sam instalirao sistem
da, da meni se restartovao sistem. mozda je stvarno pad napona28. август 2006. у 10:24 pm #47167linuxoid
Учесникhvala svima shto ste mi priskochili u pomoć! O0 O0 O0
30. август 2006. у 5:10 am #47168urosevic
УчесникA jel ti palo na pamet da je nestajalo struje? Ono, najjednostavnoje rešenje, a ovo je Srbija, dešava se 🙂 Jedino ako imaš UPS, onda može da se razmišlja o drugom uzroku. Ovako, elektro-distribucija sux 😉
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.