Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Причаоница › Ballmer blames pirates for poor Vista sales
- This topic has 32 одговора, 15 гласова, and was last updated 19 years, 5 months раније by
foxbunny.
-
АуторЧланци
-
21. фебруар 2007. у 7:32 pm #52586
popac
УчесникEj, pa vi se to bavite piraterijom???
Video sam Vistu kod druga, ništa reolucionarno. Ali ništa…21. фебруар 2007. у 11:36 pm #52587bOSKE
Учесникpa sta ce mora nekog okriviti 🙂
22. фебруар 2007. у 2:18 am #52588BRANKKO
МодераторJel zna neko kakva konfiguracija potrebna za Vistu,drug mi rece kao da moze da radi na 512 MB,sto mi je inace malo cudno,jer sam cuo za Vistu da ce trebati zver od masine.
btw sad sam i ja procitao 🙂
Radi Vista sasvim pristojno na 512 RAMa (i ne bitno je koja verzija, isto sr*nje) samo sto ti je na 512 po defaultu iskljucen Aero (mozes ga rucno, enable-ovati u CP-u)
A inace da bi ti letela kako treba, spremi 2GB RAMa (ja sad uzimam jos giga, ali ne zbog Viste, vec zbog ostalih poteba)
Ista stvar kao sa XP-om… Radi on i na 64 i na 128, ali da bi radio kako treba, treba mu min 768MB…Inace, pratim razvoj od prvog Longhorna… i mogu reci da je manje zahtevna od RC2 a daleko manje od starih Longhorna, kod kojih je u sistemu (prica se: namerno) ‘curela memorija’…
btw Neko vreme sam se bavio beta testingom i bug tracingom pa sam zato detaljno cesljao MS programe (jer zna se ko je pun bubica :P)
p0z
22. фебруар 2007. у 7:13 am #52589LimitMan
УчесникInstalirao sam Vistu na Celeron 1.7 sa 512 Ram-a i Ati Radeon 9600 SE (neka abitova ploca ne mogu da se setim oznake) i mogu vam reci da radi lepo (ne seca, ne koci toliko s obzirom na konfiguraciju). Onda sam se raspitao i saznao da je vista naj zahtevnija sto se tice ram-a i graficke …
22. фебруар 2007. у 1:07 pm #52590marelli
УчесникNeznam sta se ljudi cimaju toliko oko Viste,koliko znam,ispod haube nema niceg novog.
Samo fejs lifting.22. фебруар 2007. у 2:22 pm #52591DeeMon
УчесникVaraš se, baš ispod haube ima najviše promena.
22. фебруар 2007. у 4:13 pm #52592marelli
УчесникA koje to?
Vista mi dodje kao XP koji je posle 10.000 km promenio ulje,filter za ulje i jos neka sitnica.
Samo sto to ulje ima ,neznam, … ma ….22. фебруар 2007. у 9:57 pm #52593BrokeBody
УчесникTi si to malo izanalizirao kod, pa znaš.
23. фебруар 2007. у 6:42 am #52594marelli
Учесник@Стефан
Are you talking to me?
@Стефан
ako jeste,citaj dalje
Ma ne,nisam se smarao kodom :D!
Malo sam citao nesto u letu.I to uglavnom generalizovane stvari!
Znas,moram malo da se smaram i drugim OS-ma.
Jel da se nesmaram ne bih znao koji da zajasem! :biggrin:23. фебруар 2007. у 7:54 am #52595BRANKKO
МодераторNeznam sta se ljudi cimaju toliko oko Viste,[b]koliko znam,ispod haube nema niceg novog[/b].
Samo fejs lifting.Pa i ne znas bas (nista licno)
Pazi, u osnovi, fura se ista stvar od Win95… ali ako ces da zakljucujes po tome, ni Vista se od XPa ne razlikuje mnogo (advanced facelifting), ni XP od 2K (novi skin + dosta multimedije), ni 2K od NT-a (big update), ni sam NT od 98 i Me (98 i Me mu dodju kao Lite verzije, bez ukljucenih stvari koje se ticu mreznog rada, bezbednosi i sl), onda se svi varacu na 95, koji lezi na temeljima 3.11…i da ne duzim…Pogledaj samo razvojni put od prvih alpha/beta Longhorn-a do finalne VIste i bice ti jasno sta je to novo u Visti. Ona sad na kraju podseca na XP, ali u pocetnom stadijumu radvoja je bila daleko dalja nego sada…
U sustini, i dalje je to (svima nama poznati) Windows, ali ima tu dosta stvari kojih ranije nije bilo…
Jos uvek se nisam nesto mnogo zezao sa (final) Vistom, pre svega sbog obaveza oko fakulteta, a i zbog toga so se sve vise zezam sa razlicitim Linux-oma…
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.