Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › Bad signature
- This topic has 9 одговора, 7 гласова, and was last updated 22 years, 1 month раније by
Bryce.
-
АуторЧланци
-
22. јул 2004. у 7:18 pm #3996
CZoran
УчесникKupio sam MDK 10 ovde, pri instalaciji xmms dobijam informaciju da taj rpm sadrži _bad signature_ , e sad istu informaciju ignorišem pri
instalaciji a dotični paket se smrzne pri pokretanju da čak i regularnim putem ne mogu da zatvorim.
Zanima me šta u takvim slučajevima treba raditi22. јул 2004. у 7:31 pm #20438Loading
УчесникMozda gresim ali iz tvog posta reklo bi se da si instalirao xmms
ali da ne mozes da ga “teras” a to jedva da ima veze sa bad signature paketaVerovatno je u pitanju sound server…
22. јул 2004. у 8:30 pm #20439urosz
УчесникProbaj da instaliras ALSA output plugin za XMMS, imas ga na tom paketu.
Kada to uradis pokreni XMMS i desnim klikom pokrenes opcije pa preference i
tu promenis output plugin na ALSA. Meni je tako proradio.22. јул 2004. у 9:11 pm #20440srdan
УчесникIz tvog pitanja sam shvatio da ti se program smrzne i da neznas kako da ga se resis. E ovako najbolje ti je da koristis xkill, znaci u run dijalogu upisi xkill i kada se pojavi krstic klikni na prozor koji zelis da zatvoris. Bez po muke. Naravno postoji jos mogucnosti naprimer komndom iz konzole
ps -aux
tu ti on izbaci sve procese pa mozes da ubijes koji hoces naravno pazi da to nebude neki koji ti treba. Procese ubijas komandom
kill pid
gde je pid broj koji ce se pojaviti u posebnoj koloni za svaki proces poseban. Ipak ovu variantu koristi ako znas sta radis.
A sto se tice instalacije i ja se slazem sa predhodnim misljenjem.22. јул 2004. у 9:44 pm #20441Off-Topic
УчесникIli:
killall ime_procesa ili ti programa
Stime sto bi trebao da budes root ako kokas nesto sto nije pokrenuto stvoje strane.22. јул 2004. у 11:18 pm #20442BaneZ
УчесникIli Ctrl+Alt+Esc pa kliknes na smrznuti XMMS…
23. јул 2004. у 1:23 pm #20443CZoran
УчесникMozda gresim ali iz tvog posta reklo bi se da si instalirao xmms
ali da ne mozes da ga “teras” a to jedva da ima veze sa bad signature paketaVerovatno je u pitanju sound server…
Kao što je i urosz napiaso, trebalo je da za output stavim ALSA ali me
i dalje zanima šta “bed signature” uopšte znači .23. јул 2004. у 2:31 pm #20444Loading
Учесникpa prosto… to znaci da imas modifikovani paket… npr u rpm bazi imas xmms sa potpisom
asjdhakjhiwejh2542jk4gjh2g4 😆 koji je tamo stavljen ko zna kad
ali su ovi mandrake-ovci u poslednji cas osveze paket ili jednostavno urade rebuild i hvala bogu promeni se potpis u npr 345h34b53jh64v6jvvxzsd2asf 😆a oni ne ubace novi signature u bazu… i eto ti razlliciti potpisi 🙂
23. јул 2004. у 7:38 pm #20445CZoran
Учесник>pa prosto… to znaci da imas modifikovani paket… npr u rpm bazi imas xmms sa potpisom
Eh prosto, da sam dobio knjigu od 700 strana kao što sam dobio za DOS uz moj prvi računar verovatno bih postavljao druga pitanja ovako, trpi te me 🙂
5. август 2004. у 1:23 am #20446Bryce
Учесник>pa prosto… to znaci da imas modifikovani paket… npr u rpm bazi imas xmms sa potpisom
Eh prosto, da sam dobio knjigu od 700 strana kao što sam dobio za DOS uz moj prvi računar verovatno bih postavljao druga pitanja ovako, trpi te me 🙂
Probaj da procunjaš po knjižarama po gradu, jer ima dovoljno dobrih knjiga za Linux, bilo da je to knjiga za samu osnovu ili za administraciju, a i na samoj distribuciji ima odlična dokumentacija u html i u pdf formatu u kojoj su objašnjene osnove korišćenja, dok za ostalo koristi man i info stranice a takođe kao dobar pomoćnik u rešavanju problema može da bude Google. http://www.google.com/linux
Takođe da ne zaboravim, na ovom sajtu imaš stavku CD Market i tu možeš da naručiš knjigu Linux za početnike ako ti je potrebno sve od početka.
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.