Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Backtrack 4
- This topic has 13 одговора, 4 гласа, and was last updated 14 years, 8 months раније by na12.
-
АуторЧланци
-
13. јануар 2010. у 6:53 pm #11698na12Учесник
Evo trenutno testiram ovaj distro i mogu da kazem da su ga stvarno odradili fenomenalno.Prvo sto me je impresioniralo je da sam se automatski povezao na net bez da sam bilo sta podesavao. To do sada ni na windows-u nije mi se nikad desilo.Inace povezujem se pomocu pppoe konekcije na AP(wireless internet). Ovako kako mi je sada okrenuta antena jedino dovoljno jak signal mogu da uhvatim od mog sadasnjeg provajdera. Prethodni wireless ISP je koristio obicno podesavanje eternet karte,kada sam se prebacivao na sadasnjeg, pitao sam zasto on koristi pppoe.Dobio sam odgovor da je ovako sigurnije,a eto ja sam se povezao na net bez da sam ubacio korisnicko ime i lozinku.Cak na backtrack-u po default-u ne dolazi pppoe paket,vec se posebno instalira.Svaka preporuka,ja sam ga instalirao na usb,velicina oko 1.5GB.
13. јануар 2010. у 6:55 pm #82755GoranSTXУчесникKako bre na netu bez pppoe? Jesi li sigurno asociran na AP sadašnjeg provajdera? Ne sumnjam da je BT dovoljno sposoban da razbije neku mrežu, al da to radi sam… to bi bilo… ono…. extra 😀
13. јануар 2010. у 7:55 pm #82756na12УчесникKad ti kazem,vezu preko pppoe ni na jednom debian-based distrom nisam uspeo da uspostavim.Prvo sam probao na knoppix,nije islo,nisam imao vremena ni zelje da potrazim zasto nece,pa sad sam i na backtrack-u pokusao da uspostavim pppoe konekciju(i to posle surfanja net-om jedno pola sata),ali nece opet. Ne samo da sam bez pppoe-a to uradio,vec nisam nista podesavao ni ifconfig-route stvari,mada se povezujem mrezna-ruter-AP.
I da, pretrazio sam dostupne mreze,samo ovaj moj ISP i jedna druga sa 1% signala,ali to je nevazno,ja ni sa 10% nisam uspevao da se nakacim.14. јануар 2010. у 3:08 pm #82757radakУчесникKod mene je klasicna pppoe konekcija. Znaci pppoeconf , username i password.
Nema sanse bez tog na net.
@na12, kod mene ne moze nista bez dodatnog podesavanja.14. јануар 2010. у 3:57 pm #82758na12УчесникPa jel u tebe adsl ili wireless konekcija?
14. јануар 2010. у 4:09 pm #82759radakУчесникWADSL. Nemam mogućnost klasičnog ADSL pa sam osuđen na ovu bežičnu varijantu.
Jasno mi je sve, samo me tvoj i Goranov post malo dao nadu da je to moguće, pa reko’ da probam :cool:.14. јануар 2010. у 4:46 pm #82760na12УчесникJa sam samo napisao sta se meni dogodilo,a da li ce to kod svakog isto da se desi,e to ne znam i ne garantujem.
Ajde u nekoliko crta mi objasni kako si ti podesio backtrack preko pppoe da se povezuje.Ja sam isao ono klasicno pppoe-setup pa posle pppoe-start,ali on nikako da se poveze.Na gentoo mi se ovako odmah poveze,na arch-u dodam jos i route del default gw …,i radi,ali na ovim debianolikim ne ide tako.14. јануар 2010. у 5:11 pm #82761radakУчесникSamo u terminal ukucas:
[code]pppoeconf[/code]
Potvrđuješ enterom.
Doći će prozor gdje trebaš ukucati username, samo to “username” tako piše, obavezno obriši i ukucaj svoje, poslije ide password. Ostalo se svodi samo na potvrđivanje enterom.15. јануар 2010. у 4:55 pm #82762na12УчесникEvo uspeo sam sa tim pppoeconf-om da se povezem.Zanimljivo je to da sada kad sam ponovo pokrenuo backtrack, nisam mogao na net bez ove pppoe konekcije.Sta je prosli put bilo nemam pojma,znam samo da mi je juce ifconfig pokazivao lo i eth0 sa adresom 193. i jos nesto,ne secam se dobro,a danas mi je pokazivao samo lo .
17. јануар 2010. у 5:08 pm #82763marelliУчесникKakvi su utisci sa BT4 na12?
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.