Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › awk
- This topic has 6 одговора, 2 гласа, and was last updated 22 years, 7 months раније by
ZivicAleksandar.
-
АуторЧланци
-
7. фебруар 2004. у 4:46 pm #3330
ZivicAleksandar
УчесникKako da mu omogucim da space tretira kao deo texta, a da prepoznaje recimo $2 tek kad naleti na tab, ili ako postoji varijanta da mu nekako istrimujem tojest ocistim od svih blanko karaktera sve redove i da mu ostavim samo tabove. (ali da staje u file koji cu pozivati) sa -f
Ne mojte samo na man da me saljete, ja ono nista ne razumem, bolje mi dajte neki primer iz vaseg iskustva da mogu nesto da ukapiram.7. фебруар 2004. у 5:58 pm #16899ZivicAleksandar
УчесникGlupo malko sto odgovaram samom sebi???
Ali izgleda da nije krucijalni problem moja ¨inteligencija¨ vec ovakvi znaci navoda, za koje moram dvaput da klepim po tasteru.
Uporedite ovo ” i ovo ¨, ovo prvo su znaci navoda koje sam prekopirao, a ovo drugo oni koje sam kucao, prvi rade sa gawk dok drugi jock.
Inace koristim US tastaturu, default, imam i ostale ali ih ne rabim,
UTF-8 encoding, pa mi vi recite ili ja neznam gde je koji taster ili ovo ne radi ono sto mu je dato da uradi.
Pomagajte molim vas. inace tatatura je onaj DTK krs,od 10evrica, ali svuda radi.7. фебруар 2004. у 11:42 pm #16900popeye
Главни мајстор# gawk -F\t ‘{print $2}’ datoteka.txt
Sto se znaka navoda tice, da li si petljao po xmodmap datoteci?
8. фебруар 2004. у 3:48 am #16901ZivicAleksandar
УчесникMorm da probam ovu tvoju foru, a sto se tice xmodmap, iskreno prvi put cujem za to, videcu staje to, inace kod nVidea se taj karakusljivi navodnik prikazuje kao neki minus u gornjoj polovini karaktera, kod mene je kao znak navoda “
8. фебруар 2004. у 4:53 pm #16902ZivicAleksandar
УчесникDozvolicu sebi da budem jos malko dosadan sovom komandom
Mogu li recimo da iazvrsim neku(e) racunsku(e) operaaciju(e) u okviru $2 kolone, zapis po zapis, pa da mi na izlazu za datu kolonu izadje izmenjen sadrzaj od onog koji se nalazio na ulazu. Dodavanje stringa ukoliko uslov nije ispunjen, tako nekakao.8. фебруар 2004. у 5:03 pm #16903popeye
Главни мајсторMozes napraviti skript koji ces pozvati -f opcijom, a u njemu definises sve operacije koje zelis napraviti.
8. фебруар 2004. у 7:30 pm #16904ZivicAleksandar
УчесникDobro to za -f, to vec koristim, i mnogo mi se sviđa ta fora, nego moguli tu da smestim shel komande ili samo one tipa NR, trebalo bi mi nesto sto ce nad pojedinom kolonom iz svakog zapisa vaditi niz po karaktera i smestati u neku promenjivu sa kojom bih vrsio neku operaciju.
Znam da smaram evo me i na Googlo paralelno, ima mnogo stvarcica, u stvari imam jednu BASIC proceduru koju koristim u Access-u, pa posto mi ovde sed zavrsava veci deo posla za ciscenje od nepotrebnih karaktera hteo bih da nesto slicno ubacim u istu skriptu i gawk-ov fajl.
Ajd da nesmaram vise, hvala ti, idem dalje sam. -
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.