Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › PCLinuxOS › Avidemux
- This topic has 5 одговора, 4 гласа, and was last updated 18 years, 9 months раније by
Sn00py.
-
АуторЧланци
-
10. новембар 2007. у 11:35 am #9514
Sn00py
УчесникZanima me da li neko moze da mi kaze kako da nelepim prevod
na .avi fajl preko pomenutog programa.
Vec sam pokusavao ali film secka u ugradjenom plejeru a i
nakon konverzije.Takodje kada dodam prevod u .srt formatu
i uradim lepljenje prevoda nema.
Da li neko moze da mi pomogne???10. новембар 2007. у 1:33 pm #64921Nenadovic
УчесникPomenuti program nisam koristio, ali evo dva načina kako to možeš uraditi uz pomoć mkvtools i mplayer/mencodera:
1. matroska kontejner (prednosti: nema potrebe za transcodingom dakle nema ni gubitka kvaliteta; mane: ovaj format ne razumeju svi playeri)
Ako je originalni video u fajlu in.avi i subtitles su u fajlu in.srt sledeća komanda je dovoljna:
mkvmerge –title ‘Titled Video’ -o out.mkv in.avi in.srt
Zatim isprobamo sa:
mplayer -sid 0 out.mkv
Takođe možeš dodati više alternativnih prevoda u matroska kontejner, i recimo u mplayeru tokom playbacka šaltovati ih sa ‘j’ tasterom.
2. transkodiranje uz pomoc mencodera (prednosti: izlazni fajl moze biti u nekom široko rasprostranjenom formatu, recimo avi; mane: kvalitet se gubi prilikom transkodiranja, CPU intenzivno)
mencoder -ovc lavc -sub in.srt -oac copy -o out.avi in.avi
Ako je video samo za kućnu upotrebu i potreban je prevod prilikom playbacka, onda je jos lakše (bez ikakvih konverzija, muxinga itd):
mplayer -sub in.srt in.avi
10. новембар 2007. у 2:01 pm #64922Sn00py
УчесникVIdeo mi treba za gledanje na kucnom DVD plejeru koji iz
nekog nepoznatog razloga odbija da cita odvojene prevode.
Konverzija celog avi-ja u DVD je veliki napor za moju slabu masinu
Pentium 3 900Mhz
256MB RAM
GeForce 2
Zato sam mislio da samo dodam prevod u avi bez menjanja video formata
sto bi trajalo veoma dugo.
Moj DVD ne bi ocitao matroska video fajl tako da mi verovatno ne ostaje
nista nego transkoding preko mencodera.Koliko bi to trajalo na ovako slaboj masini??11. новембар 2007. у 12:41 pm #64923popac
УчесникU svakom slučaju, moraćeš da prekodiraš film i ako želiš da samo nalepiš titl na avi, jer teoretski prekodiraš avi u avi… (najbolje u XviD, PAL rezolucije ako je kućni plejer u pitanju uz MP3 CBR audio).
E sad, Avidemux mislim da čita UTF-8 kodirani titl, a naši su obično cp1250. Otvori titl (gedit npr) i snimi kao UTF-8 kodni raspored. Onda ga otvori u Avidemux filterima, trebalo bi da radi OK, meni je radilo lepo.
Skini najnoviji Avidemux iz SVN-a ili Avidemux-2.4_pre3.
12. новембар 2007. у 8:28 am #64924urosevic
УчесникA da li si pokušao da film i prevod imaju isti filename, samo različitu ekstenziju, i da prevod bude u SubRip formatu (srt)?
13. новембар 2007. у 2:01 pm #64925 -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.