Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › OpenSuSE › Autostart softvera pri logovanju? (KDE) [sređeno]
- This topic has 9 одговора, 4 гласа, and was last updated 20 years, 2 months раније by
mmirilovic.
-
АуторЧланци
-
6. март 2006. у 7:02 pm #7099
cvale
УчесникMozel neko da mi objasni kako da podesim da mi se pri logovanju usera odmah otvara web browser . ( treba da podesim radne stanice , a posto zaposljeni nemaju pojma linux da im se odmah on ontvori de kucaju lokalni alijas ( ip adresu ) servera gde sam postavio korisnicku prezentaciju koju koriste.
Trazio sam u yast-u, al nigde ne vidoh to podesavanje ( a neznam koji fajl iz konzole treba za to da se konfigurise)
Napomena radi se o suse 10.0 distro-u.
Pomagajte ( dao sam predlog sefu za to a sad neznam da podesim )6. март 2006. у 7:38 pm #42025LimitMan
Учесникu konzoli kucaj:
konqueror ~/.kde/Autostart/
Pa tamo napravi shortcute za koje zelis da se pale… Drugo resenje je da ne gase browser kada gase racunar (ili se izloguju)
6. март 2006. у 7:40 pm #42026tomaja
Главни мајсторAko koristiš KDE onda programe koje želiš da startuješ automatski moraš da ubacis u /.kde/Autostart direktorijum korisničkog naloga mada možeš koristiti i ksmserver ili kdeinit. Detaljnije o tome kako podesiti autostart u KDE-u i drugim grafičkim okruženjima (Gnome, XFce, itd) na linku http://gentoo-wiki.com/HOWTO_Autostart_Programs
linux4life
7. март 2006. у 9:57 am #42027cvale
УчесникHvala momci,
Sad mi je lakse.7. март 2006. у 6:37 pm #42028cvale
Учесникmalo sam se zaleteo.
Sitacija sledeca ( nisam bas vican u pisanju scripti )
Dakle udjem preko konquerora ( meni GO pa autostart ), napravim novi fajl editujem ga i u njemu odradim
#!/bin/bash
/usr/bin/konqueror
onda snimim pa otvorim u cd ~/Desktop/Autostart konzolu i kucam
nano -w konqueror i dobijem eror!!!!!!!!!
bash: nano: command not found
gde gresim?
Moza zato sto nisam u konzoli odradio
chmod +x konqueror ( a iskreno neznam kada izvrsavam tu komandu i gde konzola mora biti otvorena?7. март 2006. у 7:23 pm #42029cvale
УчесникAu zbunisteme samo sa vim scriptama.
Samo sam u autostart-u linkovao recimo firefox , podesioga predhodno da mi otvara odredjenu stranu i problem resen bez pisanja bash scripte i sta ti ja znam cega.
Ipak sad znam i konzolno i prosto podesvanje.
Hala7. март 2006. у 7:43 pm #42030tomaja
Главни мајсторAu zbunisteme samo sa vim scriptama.
Samo sam u autostart-u linkovao recimo firefox , podesioga predhodno da mi otvara odredjenu stranu i problem resen bez pisanja bash scripte i sta ti ja znam cega.
Ipak sad znam i konzolno i prosto podesvanje.
Halako je spominjao skripte ❓
linux4life
8. март 2006. у 6:11 pm #42031cvale
Учесникhttp://gentoo-wiki.com/HOWTO_Autostart_Programs
Tu sam nasao opis sa pisanjem.
21. јун 2006. у 5:50 pm #42032mmirilovic
УчесникU komandnoj liniji uradi sledeće:
ln -s /putanja/do/browsera /home/user/.kde/Autostartuser – korisničko ime
/putanja/do/browsera – Dakle putanja do browsera, ili programa koji želiš da pokreneš. Kod mene na Slacku-u recimo do konquerora je „/opt/kde/bin/konqueror“.21. јун 2006. у 5:53 pm #42033mmirilovic
УчесникPS. Moraš da imaš dozvole da pišeš u korisnički direktoprijum. Uloguj se kao root i li bolje kao korisnik u čiji dir pišeš.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.