Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › Audio kompresija……
- This topic has 3 одговора, 3 гласа, and was last updated 19 years, 9 months раније by BaneZ.
-
АуторЧланци
-
22. фебруар 2005. у 2:39 pm #4888BaneZУчесник
Evo ovako: interesuje me zasto je kompresovanje sa Audio CD u ogg ili mp3 sporije u Linuxu nego u Windowsu. Npr. kad koristim K3B, slicnu brzinu dobijem tek kad u advanced tabu namestim paranoia mode na 0, a na read retries stavim 32. E sad, posto sam drugaru namestio isto Linux, a to mu je jedini sistem na masini, interesuje me da li je moguce da nekako povecam brzinu kompresovanja (tj. da slicno podesim paranoiu kao u K3B), koristeci protokol audiocd u konqueroru, i u krusaderu. Posto sam mu pokazao te nacine, najvise mu se svidelo preko Krusadera, sto dobije foldere CDA, OGG, FLAC, znaci samo prevuce taj OGG folder ili pojedinacne pesme. E sad, na screenhotu sa Krusader-ovog sajta lepo se vidi da pesmu kompresuje u ogg brzinom 741.9 KB/s, dok ja dobijam maksimalno oko 80-90 KB/s. Procesor i memorija nisu problem 2400+, 256 RAM. Nadam se da sam dovoljno jasno objasnio situaciju, pa ako ima neko ideju, neka kaze na sav glas 🙂
P.S. Ostali programi me ne interesuju, osim ako znate neko koji cita CD-TEXT direktno sa CD (ovo moze K3B).
Hvala!!!22. фебруар 2005. у 5:54 pm #25255densУчесникBrzina zavisi i od toga koje programe koristis u windows-u.
U mom slucaju (kad sam primoran da radim u win), ripping ne radim ni sa cim drugim nego sa “Exact audio copy (EAC)” programom… Ni sa tim programom neces dobiti neku zescu brzinu ripovanja i komprimovanja fajla.
Vecina drugih programa ce ti korektno skinuti pesmu dok jednom ne naletis na disk koji je naizged OK, tako da ti lepo pustis da ti on automatski sve uradi, bez proveris, kad posle pustis pesmu, a ona preskace, fale joj delovi… pa onda pustis ponovo ceo proces, a ono preskace na drugim mestima i tako do u beskonacnost… a disk ti je bas vazan..
To ti se nece desiti sa EAC-om i sa recimo GRIP-om (linux)koji vade disk iz mrtvih. Meni se desilo da dobijem CD koji niko i nista ne moze da pusti ni kao audio. Vecina finih nasminkanih programa ni izbliza ne moze da to “izgrebuje” kako treba…
EAC i svi programi koji imaju taj paranoja mod (GRIP na linuxu) su sporiji, nekad i mnogo sporiji, ali mozes biti siguran da kad oni izgrebuju pesmu da ne moras ni da proveravas da je sve OK, u slucaju vecine drugih programa, pesme se moraju odmah preslusati zbog provere…
22. фебруар 2005. у 10:53 pm #25256SiouxУчесникGrip je zakon.
23. фебруар 2005. у 12:01 am #25257BaneZУчесникMa OK je to za Grip, ali ja trazim resenje za ovu situaciju….
A da li postoji neki program koji skida pauze na pocetku kao i na kraju pesme (Easy CD-DA Extractor radi to perfektno na Windowsu), kao i da moze da procita CD-TEXT? -
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.