Početak›Форуми›Linuks distribucije›Slackware›ATI na Slacku
- This topic has 7 odgovora, 3 glasa, and was last updated 16 years, 6 months ranije by
ostres.
-
AutorČlanci
-
24. septembra 2006. u 7:30 pm #7862
ostres
UčesnikImam odskora Radeon 1600pro i upravo sam instalirao drajvere. Mislim da nisu najsveziji ali su dosta svezi.
Instalacija je odradila u redu a sve i sljaka dobro, ali mi pri listanju sa dmesg prikazuje sledece:[fglrx] module loaded – fglrx 8.26.18 [Jun 22 2006] on minor 0
[fglrx] Internal AGP support requested, but kernel AGP support active.
[fglrx] Have to use kernel AGP support to avoid conflicts.
[fglrx] AGP detected, AgpState = 0x1f00421a (hardware caps of chipset)
[fglrx] AGP enabled, AgpCommand = 0x1f004312 (selected caps)Zanima me kako da ukljucim Internal AGP support, odnosno da li se ukljucuje pri kompajliranju kernela.
25. septembra 2006. u 1:21 am #48187LYb
UčesnikAko ti radi direct rendering, sve je u redu. Proveri sa komandom
glxinfo | grep direct
ako napise “direct rendering: Yes” to je onda to i ne moras nista da menjas. Inace, da bi ti radilo sa internim agp-om moras u kernelu da iskljucis njegov, ali nemoj dzabe da se smaras, neces primetiti nikakve razlike, a ja ionako vise verujem kernel developerima nego retardima iz ATI-ja koji do skora nisu umeli da napisu posten drajver ni za vindozu a kamo li za linux.
25. septembra 2006. u 12:06 pm #48188ostres
UčesnikOvo mi izbacuje za glxinfo
libGL error: failed to open DRM: Operation not permitted
libGL error: reverting to (slow) indirect rendering
direct rendering: No
OpenGL renderer string: Mesa GLX IndirectPrve dve linije mi izbaci i kad pokrecem glxgears, mada se zupcanici vrte sa pristojnim frame rate-om
Inace, da bi ti radilo sa internim agp-om moras u kernelu da iskljucis njegov, ali nemoj dzabe da se smaras, neces primetiti nikakve razlike, a ja ionako vise verujem kernel developerima nego retardima iz ATI-ja koji do skora nisu umeli da napisu posten drajver ni za vindozu a kamo li za linux.
To za ATI drajvere si apsolutno u pravu.
Inace ne bih se ni obazirao na ovu poruku, ali je primetno seckanje na filmovima, pogotovo ako otvorim jos neki prozor.
Nista, onda mi ostaje da probam da u kernelu iskljucim internal AGP, pa da vidim da li ce da bude bolje.25. septembra 2006. u 7:18 pm #48189LYb
UčesnikTebi definitivno ne radi direct rendering i drajveri ti nista ne rade, kao da ih nisi ni instalirao. Da li si pokrenuo aticonfig po instalaciji?
26. septembra 2006. u 1:43 pm #48190ostres
UčesnikPo instaliranju sam pokrenuo aticonfig –initial koji je odradio svoje i nije prijavljivao bilo kakve greske.
Procesljacu rucno xorg.config pa da vidim ima li nesto sumnjivo.27. septembra 2006. u 1:45 pm #48191ostres
UčesnikE zanimljivo, sad sam probao glxinfo sa root naloga i sve je u redu. Izgleda neki problem sa dozvolama za obicnog usera.
27. septembra 2006. u 7:50 pm #48192Dex
Učesnikna kraju xorg.conf fajla upisi
Section DRI
Mode 0666
EndSectioni to je to
28. septembra 2006. u 3:39 pm #48193ostres
Učesnikna kraju xorg.conf fajla upisi
Section DRI
Mode 0666
EndSectioni to je to
I to je stvarno to. Ove linije su postojale ali su bile komentovane. Nisam obracao paznju na to posto (ispravite me ako gresim) kod Nvidija kartica one i nisu potrebne.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.